fredag 22 maj 2015

Necropop

Necropop av Carolina Ståhlberg
Serie: Necropop #1
Utgiven: 2014
Sidantal: 208
Språk: Svenska
Betyg: 4/5 stjärnor


Det var väldigt länge sedan som jag läste en riktigt svensk manga, och om jag ska vara ärlig så har jag saknat det lite! Ståhlberg lyckades verkligen fånga mitt intresse för Necropop efter att jag hörde henne prata om den på ett event, och jag blev verkligen inte besviken!

Necropop handlar om tonårskillen Hibiki (egentligen Federico Hibiki Junior) som vill bli artist, så han flyttar hemifrån och börjar på en skola för musiker. Där träffar han Katsu (egentligen Katsu Sexy-Pants) som är hans rumskamrat. Det är början på en smått bisarr men väldigt rolig berättelse, med lite influenser av spöken, demoner och japanska. Helt klart en blandning som tillsammans blir helt fantastiskt!

Utöver den eminenta berättelse så har Ståhlberg gjort en manga som är helt i färg! Hur ofta händer det egentligen? Det ger en otrolig lyxkänsla och det blir mycket roligare att läsa eftersom man uppfattar så många detaljer i illustrationerna. Många av bilderna är också väldigt komiska eftersom de är lite överdrivna ibland, men med tanke på handlingen så passar de väldigt bra in.

Som sagt, Necropop steg verkligen över mina förväntningar och jag ser verkligen fram emot nästa del! Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: illustrationerna och handlingen
Vad jag blev besviken på: att jag inte vet när nästa del kommer ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar