lördag 9 maj 2015

Nattsagor för sömnlösa

Nattsagor för sömnlösa av Johanna Wester
Sidantal: 295
Utgiven: 2013
Språk: Svenska
Betyg: 3.5/5 stjärnorOm det är något jag älskar med böcker och det är språket. Alla författare har olika sätt att använda ord och jag har genom åren upptäckt några tilltalar mig lite extra (såsom Maggie Stiefvater, Tahereh Mafi, Rick Riordan etc) och nu kan jag till listan lägga till Johanna Wester!

Nattsagor för sömnlösa har ett helt otroligt språk! Det är målande och vackert och får mig som läsare att tappa andan. Jag tycker helt klart att alla borde läsa den här boken bara för att uppleva språket!

Utöver språket gillade jag utvecklingen av huvudkaraktären Olivia. I början och i mitten tyckte jag att hon var lite bortskämd och inte insåg hur bra hon egentligen hade det. När jag kom lite längre in i handlingen dock så började jag gilla Olivias utveckling, hon började inse konsekvenserna av hennes beteende och hon blev helt klart mer mogen.

Men trots att jag gillade Westers språk och Olivas utveckling så hade jag svårt för att få någon kontakt med berättelsen i sig. Eftersom jag bor i samma miljö som bokens utspelar sig i, dvs Stockholm, kan jag hänga med i alla miljöbeskrivningar ganska bra, men av någon anledning så kände jag ingen kontakt med exempelvis Pascal, Chris eller Josef. Kan bero på att jag inte fastnade för någon av dem, tyckte mest att de befann sig i "skuggorna" av berättelsen och jag inte fick lära känna dem.

Westers bok är helt klart läsvärd med sitt språk (som jag nämnde ovan, det går att läsa boken bara för språkets skull!) och den välutvecklade historien. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: språket och utvecklingen
Vad jag blev besviken på: fick ingen kontakt med karaktärerna

Tack till Natur & Kultur för recensionsexemplaret!

4 kommentarer:

 1. Hallå, jag taggade dig! http://www.saganomsagorna.se/2015/05/the-disney-book-tag.html

  SvaraRadera
 2. Jag blir alltid lika glad när jag läser en recension om en bok jag aldrig hört talas om. Aldrig hört talas om författaren heller. Henne ska jag hålla ögonen öppna efter :)
  Kul att läsa en bok som utspelar sig i sin hemstad!
  Kram
  Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du kommer läsa den då! :D

   Radera