onsdag 10 oktober 2012

Supernaturally - Kiersten White

Titel: Supernaturally
Författare: Kiersten White
Serie: Paranormalcy #2
Sidantal: 336
Förlag: HarperTeen
År: 2011

Omläsning: nej

Övriga fakta
Jag har tidigare recenserat den första boken i serien, Paranormalcy.

Handling (från Goodreads)

Evie finally has the normal life she’s always longed for. But she’s shocked to discover that being ordinary can be...kind of boring. Just when Evie starts to long for her days at the International Paranormal Containment Agency, she’s given a chance to work for them again. Desperate for a break from all the normalcy, she agrees.

But as one disastrous mission leads to another, Evie starts to wonder if she made the right choice. And when Evie’s faerie ex-boyfriend Reth appears with devastating revelations about her past, she discovers that there’s a battle brewing between the faerie courts that could throw the whole supernatural world into chaos. The prize in question? Evie herself.


Bedömning
(Innehåller spoilers!)

Direkt efter att ha läst ut Paranormalcy började jag läsa Supernaturally. Nu i efterhand inser jag att det kanske var ett misstag, för den var inte alls lika bra som jag hade väntat mig. Den var fortfarande bra, men det fanns vissa element som störde mig så att värdet på boken drogs ner väldigt mycket. 

Evie är som vanligt den personen som man får läsa ifrån, och som tidigare är hon väldigt underhållande och skarp i sina tankar såväl som sina handlingar. Skulle verkligen vilja lära känna någon som henne i verkliga livet. Tänk bara på allt kul vi skulle hitta på!

Tyckte att det var jättekul att vissa delar av boken utspelade sig i Sverige, det är inte så ofta det händer - speciellt i engelska böcker.  

Varför är det så att i serier så gör berättelsens par slut på ett eller annat sätt i andra boken, bara för att sedan bli ihop i slutet igen? Det hände i Twilight, Hush Hush, the Iron Fey, Divergent och så många fler. Och orsaken är oftast att en av personerna vill skydda den ena från någonting. Även om Lend och Evie inte gör slut så är deras förhållande inte som starkast i vissa delar av boken.

Det enda som jag verkligen störde mig på var hur Jack dök upp hela tiden, och hur han ställde till med trubbel för Evie och Lends förhållande. Blev så irriterad på honom att jag funderade på att lägga ner boken, men efter att ha sett hur lite jag hade kvar av boken fortsatte jag. Blev inte direkt överraskad av vad slutet innehöll, med tanke på allt som hände innan. 

Favoritkaraktär: Vivian

Bästa del/scen: halloweenfesten
Citat: “Be prepared,' that's my motto." He smiled smugly at me. "That, and 'Sleep whenever possible.' Oh, and 'If you don't notice it's gone, what's the harm in me taking it?”  - Jack


Betyg


Handlingen 3,5/5

Omslaget 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar