onsdag 24 oktober 2012

Fated - Alyson Noël

Titel: Fated
Författare: Alyson Noël
Serie: The Soul Seekers #1
Sidantal: 446
Förlag: St. Martin's Griffin
År: 2012

Omläsning: nej


Handling (från Goodreads)

I shove through the crowd, knocking into girls and bouncing off boys, until one in particular catches me, steadies me.
I feel so secure, so at home in his arms.I melt against his chest-lift my gaze to meet his. Gasping when I stare into a pair of icy blue eyes banded by brilliant flecks of gold that shine like kaleidoscopes, reflecting my image thousands of times.The boy from my dream.The one who died in my arms.


Bedömning

Vackert omslag, dåligt innehåll - det innebär bara att man inte ska döma boken efter omslaget. Verkar som om många böcker jag har läst på den senaste tiden är så, minst en bok i månaden nu.

Daire är inte en karaktär som hör till mina favoriter. Jag undrade flera gånger under läsningen om hon hade någon typ av personlighetsbrytning - hon kunde var helt vanlig i en sekund bara för att bli en gnällig barnunge i nästa. Bara det förstörde en del av läsupplevelsen.


Noël gjorde 360-graders flera gånger i berättelsen, som när Daire måste få hjälp efter alla sina anfall och när hon väl kan få hjälpen så springer hon iväg. Bara för att senare ändra uppfattning igen. Jag blev så förvirrad och frustrerad av detta att jag övervägde att lägga ner boken flera gånger.


Jag kunde inte låta bli att jämföra den med Carrier of the Mark av Leigh Fallon som jag läste för en månad sedan. De har så många likheter att jag tröttnade på att läsa den. Till slut stod jag inte ut längre att läsa hela stycken, men jag var fortfarande nyfiken på vad som skulle hända samt om det berättelsen skulle ta en oväntad vändning lite längre fram. Och när jag inte hittade något, slutade jag att läsa den helt.


Nu har jag kanske varit väldigt negativ i min recension, men en positiv sak med Fated var Noël språk. Hon hade ett väldigt bra språk, och det var väl det och nyfikenhet som drev mig att ge boken fler chanser. Jag vet dock inte om jag kommer att läsa fler böcker av Alyson Noël, om det utspelar sig på samma sätt kommer jag nog inte att göra det.

Favoritkaraktär: hade ingen direkt favorit

Bästa del/scen: början


Betyg


Handlingen 2/5

Omslaget 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar