torsdag 18 oktober 2012

Friday Night Bites - Chloe Neill

Titel: Friday Night Bites
Författare: Chloe Neill
Serie: Chicagoland Vampires #2
Sidantal: 357
Förlag: Trade
År: 2009

Omläsning: nej

Övriga fakta
Jag har tidigare recenserat den första boken i serien: Some Girls Bite.

Handling (från Goodreads)

Ten months after vampires revealed their existence to the mortals of Chicago, they're enjoying a celebrity status usually reserved for the Hollywood elite. But should people learn about the Raves--mass feeding parties where vampires round up humans like cattle--the citizens will start sharpening their stakes.

So now it's up to the new vampire Merit to reconnect with her upper class family and act as liaison between humans and bloodsuckers, and keep the more unsavory aspects of the vampire lifestyle out of the media. But someone doesn't want peace between them--someone with an ancient grudge.


Bedömning

(Innehåller spoilers!)

Händelserna i första boken, Some Girls Bite, började med en rivande start och Friday Night Bites är inte annorlunda. Man kastas redan från första sidan in i handlingarna, även om det inte är speciellt mycket action i den första delen av berättelsen så gör resten av handlingen upp för det. 

Vad kan man säga om karakäterna? De är som vanligt helt underbara och egensinniga. En av mina favoriter är Ethan, mästarvampyren över Merit och de andra vampyrerna i Cadogan huset. Och en stor del av berättelsen är om Ethan och Merit förhållande. Inte det typiska kärleksparet, det är inte tillsammans men det är en stor attraktion mellan som verkligen slår gnistor. 

Redan i första boken av Chicagoland Vampires tyckte jag om miljön och samhället som Neill byggt upp var väldigt intressant. Medan saker bara nämndes i förra boken, så får Merit i Friday Night Bites bli en stor del av de politiska sfärerna som utgörs av vampyrerna och människor. Till viss del tar även skiftare också plats, men det är inget stort i denna bok. 


En av saker som drog ner betyget för boken var hur Merit betedde sig i vissa fall. Jag tycker verkligen att hon kunde ha behandlat Morgan lite bättre, men det kanske inte gick att undvika med tanke på vilka de är. Han är en mästervampyr för ett annat hus och hon är ansvarig för säkerheten för sitt hus - en ganska dålig kombination om man tänker på vampyrernas maktspel.

Om man letar efter en het och känslomässig bok tycker jag att ni ska plocka upp Friday Night Bites på en gång!

Favoritkaraktär: Ethan

Bästa del/scen: slutet
Citat: “Morgan and Catcher said their manly hellos - consisting of a symbolic head bob from Catcher (of the "You're in my lair now" variety) and a responding nod from Morgan (of the "You are clearly the king of this castle" variety).” 


Betyg


Handlingen 4/5

Omslaget 3/5

Den kompletta serien hittils:
1. Some Girls Bite
2. Friday Night Bites 
3. Twice Bitten
4. Hard Bitten
5. Drink Deep
6. Biting Cold

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar