torsdag 18 januari 2018

The Darkest Part of the Forest - Holly Black

The Darkest Part of the Forest av Holly Black
Sidantal: 328
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

IMG_3017

Mitt förhållandet med Holly Black är något som går tillbaka många år och som med tiden har blivit allt mer komplicerat. Allt började med Spiderwick och fortsatte senare med Berörarna-serien, novellsamlingen The Poison Eaters and Other Stories samt Magisterium-serien med Cassandra Clare och nu till slut The Darkest Part of the Forest. Ibland kan jag ha svårt för hennes böcker men jag faller alltid för handlingen eller koncepten.

The Darkest Part of the Forest handlar om tvillingarna Hazel och Ben. I staden Fairfold har de växt upp jämsides med de faeries som finns där. Den mest anmärkningsvärda är pojken med horn som sover i sin glaskista mitt i skogen, men när han vaknar upp kommer Ben och Hazel lära sig att faeries inte alltid är så ofarliga som de kan verka.

Vad jag gillade bäst med den här boken var helt klart Blacks hela koncept med faeries och de olika hoven de hör till. Jag har alltid varit lite svag när det kommer till faeries (sedan jag läste Wicked Lovely/Mer än ögat ser av Melissa Marr) och det är kul att se att det fortfarande håller i trots att det har gått en hel del år. Black skriver väldigt levande och jag fastnar för alla detaljer hon väver in i berättelsen och hur små saker kan få stora konsekvenser.

Hazel och Ben är två väldigt olika personer. Där Hazel är mer rättfram och handlingskraftig är Ben romantisk och fundersam. Det är en bra balans mellan dem och deras förhållande färger boken starkt. Det är också härligt att se ett syskonpar i fokus, inte så ofta det händer.

Trots allt det jag gillar med The Darkest Part of the Forest så tog boken ibland under läsningen emot att läsa. Det hände mest i början, för när jag väl hade kommit in i handlingen så drevs jag fram mer att fortsätta läsa. Kanske var att jag var lite skeptiskt om jag skulle gilla boken i början? När handlingen väl började dra igång blev jag fastklistrad vid sidorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar