måndag 15 januari 2018

Allt jag inte sa - Yrsa Walldén

Allt jag inte sa av Yrsa Walldén
Sidantal: 214
Utgiven: 2017
Språk: Svenska
Betyg: 3/5 stjärnor

IMG_3121

Jag fick Allt jag inte sa när jag var på releasefesten för den och Pappersjälar av Emma Johansson som förlaget Vox by Opal höll i. Jättemysig fest och mycket trevligt sällskap. Fick även träffa båda författarna och få mina böcker signerade. Alltid ett plus när det kommer till events och en författare är på plats. ^^

Boken handlar om en person som flyttar till Falun för att börja på högskola. Första dagen i skolan bjuder på massvis av nya erfarenheter - miljöer, människor och så klart mötet med hens stora kärlek, Dena.

Allt jag inte sa har utan tvivel ett unikt berättarperspektiv. Det är ett tydligt "jag" och inget namn uppges under läsningen. Det finns även vissa delar som är skrivna från "du". Kapitlen är korta och handlingen går snabbt fram utan att ta skada av för få detaljer - vilket jag helt klart gillade! Boken är helt perfekt för den som vill ha något lätt att komma in i och som fast intresset.

Jag ser på boken som en hyllning till nya upplevelser och förändringar. Den stora kärleken tar en stor plats med alla känslor som hör till och Walldén skildrar dem med många detaljer och pricksäkert. Mitt i allt detta finns även tillbakablickar till hens liv i Skåne, vilket blir en kontrast mellan gammal och nytt, välbekant och främmande.

För den som vill ha en bergochdalbana till kärlekshistoria och en skildring om att lämna sina komfortzoner, rekommenderar jag verkligen Allt jag inte sa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar