söndag 27 augusti 2017

Länkkärlek - vecka 34

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt viktiga!

Angie Thomas meddelade på sin twitter nu under veckan att hennes bok The Hate U Give kommer att bli film! Helt fantastik!


Jag har börjat skriva allt mer om det här med högläsning för yngre och här kommer ännu lite i den kategorin - blev helt enkelt för tagen av hela konceptet! På Stockholms Stadsbibliotek under hösten kommer ett högläsningsprojekt med namnet Bland drakar och dragqueens att ske, helt enkelt dragqueens som håller i sagostunder. Ni kan läsa mer om projektet och datum/tider här.

Anna (från Sagan om Sagorna) har en lista som sin blogg som heter Ungdomar som får ligga, som helt enkelt är en lista på ungdomsböcker som har sexscener. Lika praktiskt för den läsaren som vill ha sex i en bok som för den som inte vill ha det. Nu har hon skrivit ett inlägg om bra vs dåliga/förlägna/cringey sexscener. För den som vill läsa om detta plus få lite awkward utdrag klicka här för att läsa Annas inlägg.

2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen länkkärlek! Det är kul att se folk stötta varandra men också för att det är så lätt att missa inlägg, tweets eller diskussioner och detta pushar en i rätt riktning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra att du gillar inläggen! ^^

      Radera