måndag 14 augusti 2017

A Midsummer's Nightmare

A Midsummer's Nightmare av Kody Keplinger
Sidantal: 340
Utgiven: 2012
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

IMG_2939

Keplingers böcker är helt perfekta för mig att läsa när jag har hamnat i någon typ av lässvacka. De väcker alltid något inom mig och jag blir alltid driven av att läsa av dem. A Midsummer's Nightmare är nog den bästa jag har läst av henne hittills!

Whitney har precis slutat high school och firar det genom att gå på en fest och ligga med en kille hon inte känner. De går sina skilda vägar och Whitney ser fram emot en sommar med hennes pappa och iväg från hennes mamma. Men hennes pappa överraskar henne med att han ska gifta om sig och att de kommer spendera sommaren med hans förlovade och hennes två barn.

Whitney är en karaktär jag gärna läser om. Hon har problem en kan relatera till och är sympatisk - även om jag till en början uppfattade henne som väldigt arg och egotrippad.
   Jag gillade bokens kärleksdilemma med Whitney och Nathan, och att Keplinger tar upp den moraliska frågan som centrerade mycket av deras relation - är det okej eller inte att bli ihop med ett styvsyskon? Hur ska en egentligen förhålla sig till det? Ni är inte syskon på riktigt, men dina förälder är min förälders partner och då är vi tekniskt sett familj.

Vad gäller med bokens karaktärergalleri är det en del som återkommer från Keplingers andra böcker. Mest älskade jag att återse Bianca och Wesley från The Duff. Så kul att få se hur det går för dem. ^^ En annan karaktär jag föll pladask för var Bailey, Nathans lillasyster. Alldeles för söt och svår att säga nej till, vilket bevisas flera gånger i boken med flera karaktärer.

Som Keplingers tidigare böcker som jag har läst, finns det alltid flera ämnen att diskutera. (De skulle passa perfekt för någon skoluppgift eller bokcirkel!) Ex förhållandet mellan Whitney och hennes pappa. Det var flera gånger då jag bara ville skrika åt pappan för hur han behandlade Whitney, som gör allt för att han ska se henne eller ge henne några minuter att prata. Vem ignorerar sitt barn när hen blir cybermobbad så extremt (och är fullständigt medveten om det också, men anser att "you handle that")? Efter att ha läst ut boken kan jag förstå att Whitneys beteende, men det krossar mitt hjärta att veta orsaken.

Lättläst och snabb att ta sig igenom, 100 sidor försvann på bara några minuter. Dramat är inte allt utdraget och jag gillade avslutningen. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar