söndag 9 februari 2014

Länkkärlek - vecka 6

En typ av inlägg jag tänkte kunde vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya, för ibland kan jag ligga lite efter), blogginlägg, videos, artiklar och så mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Rick Riordan har avslöjat i en kort intervju att hans nya serie, som kommer att handla om nordisk mytologi, kommer att utspelas i Boston, USA. Vilket skiljer sig från hans Percy Jackson och The Kane Chronicles böcker som för det mesta utspelas i New York. Det kommer att bli spännande hur han kommer att lägga upp den nya serien och vad för betydelse Boston kommer att ha!

2. Att starta BookObsession tycker jag är ett av de bästa besluten jag har gjort i mitt liv, för den för med sig så mycket glädje! Och jag är säker på att många håller med mig om det (fast med era egna bloggar då), men ibland så kan bloggandet gå så långt att det kan kännas som ett tvång. Vilket är bland det värsta som kan hända! Därför kan jag tipsa er om att läsa Boktyckes inlägg "5 tips för att hålla igång bokbloggen".

3. Maggie Stiefvater har skrivit ett väldigt bra inlägg om ungdomar och YA-böcker som är väldigt tänkvärt. Det går att läsa inlägget här!

4. Tonårsboken håller just nu i en tävling där man kan vinna boken Boktjuven som snart har filmpremiär! Tävlingen avslutat den 28:e Februari och för att komma till tävlingen, klicka här!

5. Även om jag inte har hört något från B Wahlströms om detta, så hittade jag av en ren tillfällighet titeln till den svenska översättningen av Ignite Me av Tahereh Mafi! Enligt Bokus så kommer den svenska versionen att heta Sätt mig i brand! och ska komma ut någon gång i Maj. Men som sagt så vet jag inte hur riktiga dessa fakta är, kan vara så att jag har helt fel - men det är ändå lite kul att äntligen ha en titel! ^^

6. Sedan så har Anna även skrivit ett väldigt bra inlägg om romantik och förhållanden som jag tycker att ni borde läsa. ^^

10 kommentarer:

 1. Älskar dina såna här inlägg! :D Inläggen om att hålla igång bloggen och det om romantik var riktigt bra. Maggi Stiefvaters inlägg var också väldigt intressant att läsa om.

  Jag har inte läst något av Rick Riordan än, men jag blev nyfiken på hans nya serie. Jag älskar nordisk mytologi. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade inlägget! :D
   Du borde verkligen läsa Riordans böcker, de är helt enkelt för bra för att inte läsas! :P

   Radera
 2. Jag hoppas inte att Mafis sista bok ska heta Sätt mig i brand på svenska! Känns lite off med tanke på de andra böckernas namn!

  Men härligt att bli uppdaterad :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se. Som sagt det är ju inte helt säkert om det är den rätta titeln. Hittade den bara på Bokus hemsida! :P

   Radera
 3. Åhh,tack! :D Vad gullig du är som länkade mig :D

  SvaraRadera
 4. Så himla bra inlägg! Jag blir sugen på att börja med det jag också ;)

  SvaraRadera
 5. kul att du tipsar om tävlignar!
  http://www.wahlstroms.se/Bocker/Bokpresentationssida/?articleId=10374

  SvaraRadera