onsdag 19 februari 2014

Amulett: Älvprinsen

Amulett: Älvprinsen av Kazu Kibuishi (eng. Amulet: Prince of the Elves)
Serie: Amulett #5
Sidantal: 225
Utgiven: 2014
Språk: SvenskaHandling:
Fienden blir allt starkare

Emily överlever intrigerna i Celis, men Max stal moderstenen.
Älvkungen får allt starkare krafter, då han nu kan skapa fler stenväktare tack vare moderstenen. Emily och hennes vänner leder Celis soldater i strid för att stoppa Älvkungen men Max hindrar dem. Emily vill få hjälp från rösten i sin egen amulett. Men hon upptäcker att rösten är mycket mer lömsk än hon någonsin kunnat ana.


Bedömning & Tankar:
Den här serien blir bara bättre och bättre! Fler konspirationer, mer action, bakgrundshistoria och mer utforskande av världen som Kibuishi har byggt upp. Och så självklart, de underbara illustrationerna som målar upp så underbara drömbilder!  

Jag älskar när man har kommit så långt i en serie (vanliga böcker eller seriealbum spelar ingen roll) att man kan se karaktärsutvecklingarna på så många karaktärer i en berättelse. Emily är verkligen inte längre den där osäkra tjejen hon var i första boken, Stenväktaren. Efter allt som har hänt så är hon nu mycket mer beslutsam och vet vad hon står inför, något som ger henne en inre styrka man bara kan avundas! 

Blev överraskad när jag förstod att Älvprinsen inte var den sista delen i serien! Var inte förrän helt nyligen jag hörde om en sjätte bok, men den kan inte komma fort nog för mig! Vill veta vad som kommer hända med Emily och alla andra i Amuletts värld!Det bästa med boken: De fina illustrationerna och att man får lära känna Amuett-världen lite bättre.
Vad jag blev besviken på: Kan inte komma på något. =P

Andra delar i serien:
1. Stenväktaren (eng. The Stonekeeper)
2. Stenväktarens Förbannelse (eng. The Stonekeeper's Curse)
3. Molnsökarna (eng. The Cloud Searchers) 
4. Det Sista Rådet (eng. The Last Council)
5. Älvprinsen (eng. Prince of the Elves)
6. Escape from Lucien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar