söndag 13 januari 2013

Vampyrens Märke - P.C. Cast & Kristin Cast

Vampyrens Märke (House of Night #1) av P.C. Cast & Kristin Cast
eng. Marked (House of Night #1)
Goodreads

Genre: urban fantasy, paranormal romance, YA
Sidantal: 343
År: 2010

Handling

"Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp."

Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig.

Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten.

Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.

Bedömning & Tankar
Ibland måste man läsa om böcker för att ens uppfattning om dem verkligen ska vara sin egen, och inte influerad av andras känslor för dem. Och just serien House of Night har fått utstå mycket kritik, både bra och dålig, och det är nog därför jag har bestämt mig för att läsa om den.

Jag började läsa serien för kanske tre år sedan och då hann jag bara till bok 4, Untamed/Svart Ängel. Jag minns att jag gillade böckerna, men de var inga klara favoriter.

Zoey & Co gillade jag väldigt mycket, alla är så olika och väldigt sympatiska karaktärer, jag gillade speciellt tvillingarna, de var roliga! Dessutom märker man att författarna har lagt ner tid på att skapa deras skilda personligheter, vilket ger en bättre läsning enligt mig. 

Själva systemet med att vampyrerna är allmänt kända och hur de skapas är nog en av seriens pelare, det är något som hela tiden lockar en att läsa vidare eftersom man är så nyfiken på hur det fungerar. Annars finns det inte så mycket som utmärker sig tycker jag, visst boken är spännande men alla händelser smälter liksom ihop, det finns inte så mycket som står ut.

Ska nog försöka ta mig igenom resten av böckerna i år (är serien ens slut än?) bara för att se vad jag själv kommer att tycka om dem.

Favoritkaraktär: tvillingarna

Bästa del/scen: Zoey första dag i Nattens Hus

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig i ganska mycket, tvillingarna är också mina favoriter. Själv har jag läst till 9onde boken innan jag la det på is. Men jag tycker ändå att du ska fortsätta läsa så att du läser hela 5an för från 1-5 blir de bara bättre och bättre (enligt mig).

  SvaraRadera
 2. Serien blir bara jobbigare och jobbigare om du frågar mig. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, alla tycker olika. c: får se vad jag tycker om några böcker!

   Radera
 3. Den här serien är ingen favorit. Har läst till bok fem och tycker nästan att den är skrämmande dålig. Men det är ju många som tycker om den så... ;)

  SvaraRadera