torsdag 31 januari 2013

Månadsrapport Januari -13

Med det nya året så testar jag en ny version av månadsrapport. Blir jätteglad över all kritik! Jämför gärna med den gamla versionen och berätta vilken ni gillar bäst. Jag måste verkligen ha slagit ett personligt rekord den här månaden. 26 stycken böcker!?! Visserligen är 6 av dem noveller/manga men känner mig ändå väldigt stolt just nu! 

Lästa böcker: 26
Antal sidor: 7372
 1. De Andra Sagornas Bok av Emma Lundqvist
 2. Hunt av Rachel Vincent (novell)
 3. Succubus on Top av Richelle Mead
 4. Succubus Dreams av Richelle Mead
 5. Daimon av Jennifer L. Armentrout (novell)
 6. Soulless the Manga Vol. 2 av Gail Carriger & Rem (seriehäfte)
 7. My Soul to Keep av Rachel Vicent
 8. Reaper av Rachel Vicent (novell)
 9. Blood Rights av Kristen Painter
 10. Dead Iron av Devon Monk
 11. Hex Hall av Rachel Hawkins
 12. Wolfsbane av Andrea Cremer
 13. My Soul to Lose av Rachel Vincent (novell)
 14. My Soul to Steal av Rachel Vincent
 15. Steel av Carrie Vaughn
 16. Anna Klädd i Blod av Kendare Blake
 17. The Goddess Hunt av Aimée Carter (novell)
 18. If I Die av Rachel Vincent
 19. Elementens Väktare av Emma Lundqvist
 20. Häxmästaren av Peter Bergting
 21. Ashes av Ilsa J. Bick
 22. Wake av Lisa McMann
 23. Halvblod av Sofie Trinh Johansson
 24. Until I Die av Amy Plum
 25. Demon Glass av Rachel Hawkins
 26. Rift av Andrea Cremer
--------------------------------------------------------------------------------
Bästa 
If I Die av Rachel Vincent
Det är officiellt, Rachel Vincent är en av mina absoluta favoritförfattare nu! Hennes Soul Screamers-serie blir bara bättre och bättre för varje bok, jag hade mina funderingar vid tredje och fjärde boken på hur hon skulle kunna lösa alla relationstvister. Och jag bara älskade resultatet i den här boken! Kunde inte ha slutat bättre enligt mig! 


Favorit
Hex Hall av Rachel Hawkins
Jag är inne på något av en häx/trollkarl/magi-period just nu, och den här boken passade verkligen in där. Har läst så många recensioner på Hex Hall att jag trodde att mina förhoppningar på själva boken var något för höga, men istället översteg handlingen dem! Läste även ut andra boken, Demon Glass, den här månaden och den var minst lika bra. Så jag kan knappt vänta på att läsa den sista och avslutande boken i serien!


Besvikelse
Rift av Andrea Cremer
Jag har drabbats av något som jag aldrig trodde skulle hända. Oftast när jag hittar en ny författare som jag gillar, brukar deras böcker oftast ligga på samma omdömes-nivå för mig, men med Cremers böcker har det inte alls varit på det viset. Jag blev helt bländad av Nightshade när jag läst den och sedan dess har jag läst både Wolfsbane och Rift, men de har verkligen inte fått mig att känna på samma sätt. De är fortfarande bra, men jag kan aldrig glömma Nightshade


Finaste Omslag


Jag gillar den något gotiska känslan över omslaget och hur bra det fungerar ihop med handlingen. Funderar på att köpa hem hela serien bara för omslagen skull! (och för att de är riktigt bra förstås)

Månadens Kategori: Noveller #2
Reaper av Rachel Vincent
Jag kommer för alltid vara för Team Tod, ännu mer nu efter att ha läst hans novell. OMG vilka känslor jag fick medan jag läste från hans PoV! "gömmer mig under täcket och gråter för Tod"

--------------------------------------------------------------------------------

Status på läsutmaningar

Goodreads Challenge 26/150
Mythology Reading Challenge 1/10

Ligger ganska bra till om jag får säga det själv. Kommer bli fler mytologiska böcker inom de närmaste månader och om jag fortsätter läsa böcker i samma takt kommer jag att vara färdig med båda utmaningar inom ett halvår!


--------------------------------------------------------------------------------

Vad hände annars i Januari?


Jag gjorde min första BookHaul-video som fick väldigt många fina kommentarer. Tack så mycket för att ni gillade den! Kändes som om jag fick flera kramar varje gång jag läste en ny kommentar, och det gör det verkligen värt att fortsätta enligt mig. Alla som lägger ner tid på att faktiskt läsa och se det jag skriver och gör på bloggen för mig otroligt glad överhuvudtaget!

Vann hela två stycken böcker! Wooho, jag som typ aldrig lyckas vinna någonting! Fick hem både Förr eller Senare Exploderar Jag av John Green samt Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margareth Stohl. Kommer nog att läsa dem i Februari någon gång... någon gång i år annars (jag kommer ju att ha ganska mycket tid i sommar...) 

Anmälan till Bokträffen här i Stockholm fick ett datum. Den 16 februari smäller det! Kommer bli så kul att träffa andra bokbloggare och bara prata böcker och ha kul en eftermiddag utan att andra tror att man är galen. Hoppas att jag kommer träffa många av er där! 

Blev medlem i en Bokbloggargrupp på Facebook. Ett ganska fiffigt sätt att sprida nyheter rätt så fort bland bokbloggare måste jag säga. :-P


Det blev en lite mer längre Månadsrapport, innehåller lite mer också. Dessutom tycker jag att kvalitén har blivit lite bättre om jag jämför med den tidigare versionen, vad tycker ni?

14 kommentarer:

 1. Jag gillar den här rapporten bättre än den gamla. Både mer innehåll och mer detaljerad. Jättebra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! Kommer nog satsa på den här versionen! :)

   Radera
 2. Jag gillar denna längre version eftersom jag älskar dessa inlägg och nu får jag ju läsa längre liksom, men i dom gamla så gillar jag att du visar upp omslagen på alla böcker du har läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att det alltid är roligare med längre inlägg. Problemet med dem bilderna var att de var otroligt kluriga att göra, var tvungen att klippa och klistra, minska och förstora alla bilderna för att det skulle bli bra. Så av den anledningen gillar jag den här versionen bättre. :P

   Radera
 3. Gillar det nya upplägget! Och wow 26 böcker?!!! Helt galet myckt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, något av ett personbästa skulle jag tro. Kul att du gillade upplägget! :D

   Radera
 4. Älskar nya rapporten! och herrejesus hela 26 böcker?! och jag som tyckte jag hade många med mina 17. xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får tänka på att bara 20 av dessa var egentliga böcker och att några var ganska tunna, inga tegelstenar direkt. Så vi kanske läste ungefär lika mycket fast i olika mycket mängd. xD

   Radera
 5. Jag gillar det här nya upplägget bättre :D Mer detaljerat och gillar även att du lagt till "vad hände annars i januari" :) Oh wow 26 böcker? xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul när man går över förväntningarna, trodde aldrig jag skulle kunna läsa över 25 böcker på en månad. Men jag lyckades! :D
   Ville ha ett sätt att berätta om lite mer än bara om böckerna jag hade läst. Då passade "vad hände annars i januari" väldigt bra in.

   Radera
 6. 26 stycken, herrejösses vad många böcker! Väldigt snyggt upplägg också! ;)

  SvaraRadera