onsdag 7 november 2012

Tag: This or That

Har sett hur många bokbloggare de senaste dagarna har gjort denna enkät, och eftersom den verkar väldigt rolig gör jag den också! Man även kanske kalla det för grupptryck? Lite grann som att man måste ha läst vissa böcker, annars vet man ingenting om vad alla pratar om!

1. Ljudbok eller bok i handen?
Provade ljudböcker förut, men jag tyckte att inte att det var något för mig. Så bok i handen alla gånger!

2. Pocket eller inbunden?
Både och, bryr mig inte så mycket om vilket. Dessutom om man blandar väldigt mycket så får mina bokhyllor ett litet bibliotekskänsla över sig. Jag gillart.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Gärna blandat, den bästa kombinationen är om man tar lite av den ena och lite av den andra. Bland mina favoriter är det aldrig för mycket eller för lite.
4. Harry Potter eller Twilight?
Den eviga frågan. Hade en Twilight-period för några år sedan, och hade en Harry Potter-period före det. Men Harry Potter är för evigt en klassiker och jag bara älskar den.
5. Fantasyvärld eller vår värld?
Som vid den tidigare fråga 3, en blandning får det bästa resultatet. Men jag bara älskar fantasy-världar, jag skriver gärna om dem också, eftersom man då får vara väldigt kreativ och man som läsare inte vet så mycket av vad som väntar en.
6. Kindle, iPad eller annat?
Läser inte så mycket e-böcker, men jag har Kindle. Dessutom gillar jag att man kan få tag på böcker gratis och sedan ta med sig sin dator och läsa på tåg/buss.

7. Låna eller köpa böcker?
Ibland låtsas jag att mitt bibliotek är en bokhandel och att jag kan ta med mig alla böcker hem gratis. Problemet är bara att jag måste lämna tillbaka dem efter en tid. Men jag gillar att äga mina egna böcker, men jag lånar gärna om det är någon bok jag är väldigt tveksam till eller som är dyr att köpa. 
8. Bokhandlar eller online?
Online, men ibland kan jag gå in i bokhandlar om en bok är slut i sortimentet - om jag har tur finns den då där. Men om jag handlar böcker i den verkliga världen blir det oftast second hand, blir t.o.m. billigare än onlinebokhandlar då!
9. Ensamstående bok eller trilogi?
Jag läser gärna trilogier eller längre serier, för då kan man njuta mer av karaktärerna och allt som händer dem. Men jag gillar även att läsa ensamstående eftersom det är handlingen som räknas i slutet.
10. Tjock bok eller kort bok?
Beroende på humör, ibland vill jag ha någon tjock bok som tar längre tid att läsa, ibland jag vill ha en snabbläst bok. Ligger ganska lika där.
11. Romans eller action?
Återigen en blandning av båda är för mig den perfekta boken. 
12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Kan inte koncentrera mig i solen, men jag kan sitta i skuggan och läsa. Annars myser jag gärna under en filt inne.
13. Varm choklad eller latte?
Jag dricker inte latte, dessutom är jag har ett beroende av varm choklad - så den här matchen vinner chokladen oövervinnligt. 
14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Genom att läsa recensioner kan jag få en uppfattning om en bok, men att sedan läsa boken så får jag en alldeles egen uppfattning. Men jag föredrar nog i slutet att bilda mig en egen uppfattning. 

Det här var kul! Ska nog göra en igen snart tror jag. :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar