lördag 2 juni 2018

Månadsrapport Maj -18

Vad jag har läst, sett och gjort under maj 2018!


IMG_3216

Sol, läsning och plugg gjorde maj till en riktigt bra månad. Jag hann inte läsa lika mycket som förra månaden (tenta de två sista veckorna, suck) men vad jag läste blev jag riktigt nöjd med. Roligt nog hann jag med tre nyutgivna böcker, vilket inte sker så ofta för mig. ^^ Solen gjorde också sitt och det blev en del läsning utomhus med sällskap av Siri (från Sizzens blogg).

MÅNADENS STATISTIK
Antal sidor: 1811
Lästa seriealbum/bilderböcker/noveller/manga: 3
Lästa böcker: 5
Omläsningar: -

Goodreads Reading Challenge: 48/100 

Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 1
  1. A Court of Frost and Starlight av Sarah J. Maas
  2. Cast Long Shadows av Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan (novell)
  3. Openly Straight av Bill Koingsberg
  4. How to Marry a Werewolf av Gail Carriger
  5. Openly, Honestly av Bill Koingsberg (novell)
  6. The Burning Maze av Rick Riordan
  7. Honestly Ben av Bill Koingsberg 
  8. Ms Marvel Vol 7: Damage Per Second av G. Willow Wilson (seriealbum)
(Jag kommer att länka alla recensioner varefter jag skriver dem, ifall ni undrar varför vissa har länkar och andra inte.)

--------------------------------------------------------------------------------

BÄSTA
Openly Straight / Honestly Ben av Bill Koingsberg
En serie om vänskap som går vidare till kärlek. Koingsberg skriver otroligt bra om känslor och konflikter. Jag skulle inte ha något emot att besöka den här världen igen.

FAVORIT
How to Marry a Werewolf av Gail Carriger
Återseende av välkända karaktärer såväl som nya. 

BESVIKELSE
-

FAVORIT OMSLAG


--------------------------------------------------------------------------------

SEDDA FILMER

Deadpool 2
Love, Simon

Blev inte så mycket sett på under månaden förutom två biobesök. Min favorit av dessa två var Love, Simon. Helt klart en bra adaption från bok till film, även om jag störde mig på vissa detaljer som de hade ändrat. Men i överlag var den riktigt mysig och rolig. 
   Deadpool 2 följde ettans spår med humorn men hade en helt annan inriktning som jag gillade. Istället för att den klassiska kärleksberättelsen, har DP2 en mer mångsidig berättelse där sorg och att göra det rätta står i centrum. 

--------------------------------------------------------------------------------

VAD JAG HAR GJORT I MAJ

Maj har verkligen gått i solens tecken. Det har varit picknick i stort sett varje helg, läsning på balkong och lite för mycket solbränna. 
   Men jag har även varit på en del event. Bland annat var jag på vernissagen för Bröderna Lejonhjärta Astrid Lindgren Jesper Waldersten på Stockholms Kulturhuset Stadsteatern. Riktigt stämningsfull och till och med lite läskig stundvis. 
   Jag var även på vårens sista bokfrukost hos Rabén & Sjögren. Många bra böcker och fick en bok med mig hem som jag ser mycket fram emot att få läsa.

--------------------------------------------------------------------------------

PLANER FÖR NÄSTA MÅNAD

Jag kommer påbörja mina två sommarkurser i början av juni, Romance - romansromaner från tre decennier samt Barn- och ungdomslitteratur - en introduktion. Två kurser som ska passa mig som handen i handsken. 

Om saker går som jag vill under de första dagarna i månaden kommer jag även att boka in en ny tid för att ta en till piercing i örat! Berättade i min januari-månadsrapport att jag hade gjort en helix i örat och efter det fick jag en stor längtan efter att göra ännu fler. Lite galet faktiskt, att en sådan liten förändring kunde få mig att må så bra och vilja prova något nytt. Men nu är det kanske dags igen!

Jag förväntar mig att den där långsamma sommartakten snart kommer slå in i stkhm, när bibliotek har mindre öppet och det är allmänt mindre folk och mer turister. Alla går på semester liksom. Men ett event som inte har det är Fantastiska som händer den 15-17 juni. Det ska bli första gången jag går dit och hoppas på att det kommer bli bra. ^^

Hur har maj varit för er? =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar