onsdag 6 juni 2018

A Court of Frost and Starlight - Sarah J. Maas

A Court of Frost and Starlight av Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #3.5
Sidantal: 229
Utgiven: 2018
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_3223

A Court of Frost and Starlight är en mellanbok i ACOTAR-serien och handlar i grunden av hur kriget i A Court of Wings and Ruin påverkade huvudkaraktärerna.

Jag har allt mer börjat uppskatta när författare skriver om psykisk ohälsa och speciellt hela "resan tillbaka" till ett fungerande liv. Maas gjorde en stor story arc av Feyres mentala och fysiska resa under de tre första böckerna, med både fram- och motgångar. I ACOFAS har Feyre ett helt annat nätverk av människor omkring sig som stöttar varandra, vilket gör att hon inte går lika djupt i en depression som i ACOMAS. Istället börjar fokuset skifta till hennes systrar, Elaine och Nesta, som i ACOMAS blev tvingade till att bli s.k. "Made" (ändra form från människa till faerie) och ge upp sina liv eftersom de inte längre kunde bo bland människor.

Men även om jag tycker mycket om denna del av berättelsen kändes denna läsning lite onödig. Det händer inget direkt stort i den, förutom att finns lite hintar om vad som kommer i nästa del av serien. Den var dock lite mysig med firandet som påminner mycket om julafton (maj kanske är lite fel tid att ge ut den på året?).

Allt som allt gillade jag läsningen, men känner inte att den är direkt nödvändig för serien i sig. Men om du gillar karaktärerna och världen, ge den en chans.


Andra delar i serien:
1. A Court of Thorns and Roses
2. A Court of Mist and Fury
3. A Court of Wings and Ruin
3.5. A Court of Frost and Starlight
4. Unititled
5. Unititled
6. Unititled

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar