torsdag 23 juli 2015

Apollyon

Apollyon av Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #4
Sidantal: 343
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Jag har längre räknat Armentrout till en av mina favoritförfattare, och med varje bok jag läser av henne blir jag ännu mer säkrare på att jag inte kan bli besviken på någon av hennes böcker! Speciellt tyckte jag om hur hon höjer ribban i Apollyon och provar nya saker i handlingen.

Även om det var ganska länge sedan jag läste senaste boken i serien, Deity, men det hindrade mig inte från att kastas in i handlingen och komma det mesta som har hänt (jag kom i alla fall ihåg slutet på Deity). Armentrout håller också som tidigare en hög takt i handlingen, så det händer saker hela tiden. Och jag gillade speciellt hur hon porträtterade Alex den här gången, för det gav en hel annan vinkel av hennes personlighet som jag inte tidigare hade sett.

När det kommer till själva "handlandet" i handlingen, tyckte jag att det ibland kunde gå lite långsamt fram - framförallt när alla befann sig i stugan och typ bara pratade om allt som har hänt. Men det var det enda negativa för mig i Apollyon.

Allt som allt gillade jag den här boken starkt! Flera element kom som överraskningar och Armentrout lämnade mycket hängande, vilket gör att jag hoppas på många svar i sista boken. Rekommenderas helt klart!


Det bästa med boken: Alexs utveckling och berättarröst
Vad jag blev besviken på: att den kunde kännas lite långsam ibland...

Andra böcker i serien:
2. Pure
3. Deity
4. Apollyon
5. Sentinel

Mellanböcker:
0.5. Daimon
3.5. Elixir

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar