tisdag 18 februari 2014

Medley: En Ny Våg

Medley: En Ny Våg av Lisa Medin
Serie: Medley #1
Sidantal: 225
Utgiven: 2013
Språk: Svenska


Handling:
Det finns en kraft som sedan urminnes tider använts för att föra krig och sprida förödelse. Många har försökt tämja den, och de som lyckas, kallar sig musiker.

I en värld som härjats av strider mellan musikstilar har orkestermakten Symfonien övriga genrer i ett järngrepp. Den idealistiska violinisten Catherine Hayes är nybliven löjtnant inom den Kungliga Musikstyrkan, men hennes världsbild vacklar när hon möter Axel, synthpoparen från öst.

Med ett blandat musikaliskt ursprung och en två meter lång synth söker Axel efter platsen där det sägs att all musik skall mötas; Medley.


Bedömning & Tankar:
Lisa Medin är för mig en helt ny författare och illustratör, men redan efter att ha läst en bok av henne så kan jag inte vänta på att få läsa mer!

Jag älskade verkligen allt med den här serieromanen!! (eller heter det seriealbum? Någon som kan hjälpa mig med alla dessa termer?!) Karaktärerna är bisarra och unika och världen är så annorlunda mot något annat jag har sett eller läst förut. Det är lite som en dysopivärld som har tagit över av musik - hur fräckt låter inte det? Av det jag förstod så är hela Medleys värld influerat av musik, med musiker som använder instrument som vapen - hur fräckt låter inte det?!?! =P

Själva illustrationerna är helt i svarvitt, vilket jag i normala fall brukar tycka är lite jobbigt (svårt att urskilja detaljer och miljöer) men med Medins illustrationer blir det istället effektfullt och lätt att följa. Så det i sig kändes väldigt lyxig!

Om du fortfarande inte har läst Medley: En Ny Våg så tycker jag att du borde göra det så snart som möjligt - så att även du får uppleva dess geni! Om du redan har läst den, hör av dig så kan vi diskutera hur awesome den faktiskt är! =D


Det bästa med boken: ALLT! <3
Vad jag blev besviken på: Att den tog slut så fort. :'(

1 kommentar:

  1. Oh, älskade också Medley, hoppas det kommer en uppföljare snart! :D

    SvaraRadera