torsdag 27 februari 2014

3 x Minirec: Snow White, Soulless The Manga Vol 3 & Saga Vol 1

Snow White av Camille Rose Garcia & Bröderna Grimm
80 sidor, utgiven 2012

Det som jag gillade bäst med Garcia's version av Snow White, var hennes underbart läskiga illustrationer! På något sätt passade de perfekt ihop med Snövits berättelse (som verkligen inte är som den varma Disney-filmen vi alla växte upp med).

Nu när jag har fått ett smakprov på Garcia's talang så är jag är faktiskt lite sugen på att läsa Garcia's andra bok också, Alice's Adventures in Wonderland. Någon som har läst den?

Betyg: 5/5 stjärnor!


Soulless: The Manga vol 3 av Gail Carriger & Rem
212 sidor, utgiven 2013

Då har man läst den sista volymen i Soulless-mangan, vilket är något jag fäller några tårar för. Hela serien har varit så otroligt bra och jag avgudar verkligen Rems fina illustrationer, men som med alla saker kommer även bokserier till ett slut.

Något som jag kom att tänka på dock under läsningen var att Alexias betjänt Floote, hade väldigt många repliker. Hade han så många meningar i Blameless? Kommer inte ihåg, men tyckte det var lite konstigt att han gick från en sådan tystlåten och politisk karaktär till någon som så pratig?

Betyg: 5/5 stjärnor!


Saga Vol 1 av Brian K. Vaughan & Fiona Staples
160 sidor, utgiven 2012

Saga har börjat dyka upp på flera ställen i bokbloggsvärlden, vilket såklart väcker ens nyfikenhet! Vad kan det vara för seriealbum som får så många att bli helt tokiga? Så jag lånade albumet ganska snabbt från bibblan och väntar just nu med förväntningar på att få den andra volymen!!

Det här är inte en serie för de som skyggar för sex, blod och våld - bara så att ni vet! Saga är utöver det en otrolig färgrik och superhäftig berättelse, unikt berättad och helt färglagd - något som idag känns väldigt lyxig då många seriealbum är svartvita. Rekommenderas så mycket!!

Betyg: 5/5 stjärnor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar