tisdag 13 augusti 2013

Tyst - Hannah Harrington

Tyst av Hannah Harrington
eng. Speechless
Goodreads

Genre: contemporary, YA
Sidantal: 315
År: 2013

Tack till Harlequin Förlag för recensionsexemplaret! 

Handling
Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.

Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur?

Fel.

Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara.

Bedömning & Tankar
Jag blir alltid lite ledsen när det visar sig att jag inte gillar en bok. En orsak är att jag verkligen vill gilla den, men sedan kan det vara olika faktorer som gör att jag kanske inte klarar av den - såsom att den är trög att läsa, att jag stör mig på karaktärerna eller handlingen. Tyst och jag började inte bra, och ju längre jag läste desto mer kom jag fram till att den inte var en bok för mig.

Mitt första intryck av boken var som sagt inte den bästa. Jag tyckte Chelsea var otroligt omogen i första kapitlet, så omogen att jag direkt inte hade någon lust att fortsätta att läsa boken faktiskt - så jag la undan boken för några dagar. Men när jag sedan kollade upp vad andra tyckte om den, så bestämde jag mig för att ge den en chans till. Vilket inte precis förändrades i jämförelse med mitt första intryck.

Några saker som jag däremot gillade var budskapet som Tyst handlade om, och sedan språket. Vilket underbart språk Harrington använder! Hon beskriver saker så fint, och jag tror att jag kan gilla andra böcker av henne - bara om handlingen är lite annorlunda.

Som sagt, inte en bok som föll mig i smaken. Jag tror dock ändå andra kan gilla den väldigt mycket.

3 kommentarer:

  1. Oj jag som gillade den superdupermycket:) TUR SMAKEN ÄR SOM BAKEN;) haha:)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Blir alltid glad över att några uppskatta den :3

    SvaraRadera