söndag 18 augusti 2013

Hades - Josephine Angelini

Hades (Starcrossed #2) av Josephine Angelini
eng. Dreamless
Goodreads

Genre: paranormal romance, omtolkning, YA
Sidantal: 511
År: 2012

Handling
Första delen i serien slutade med att Helena, som är den enda som kan vandra mellan dödsriket och de levandes värld, måste ta sig ned i underjorden för att döda erinnyerna, de tre ödesgudinnorna. Om hon misslyckas kommer Lucas (som hon är väldigt kär i, men som är hennes nyupptäckta kusin ... eller?), Ariadne och Jason att mot sin vilja drivas till att döda sin egen kusin, Hector.

Men i underjorden, Hades, försvinner Helenas styrka och snabbhet. Tiden rinner iväg och Helena börjar tvivla på att hon kommer att lyckas med sitt uppdrag. Helenas vänner gör allt de kan för att hjälpa henne. Tyvärr finns det en förrädare bland dem. 
Helena och Lucas utkämpar också en egen strid, den mot de känslor de har för varandra. Ödet har förutspått en katastrof om de blir ett par och det hotar att driva dem båda till vansinne. Och snart börjar Lucas att förändras på ett högst obehagligt sätt.

Men kanske finns det nytt hopp när Helena möter den mystiske Orion? Han säger sig vara utsänd för att hjälpa henne, men kan hon lita på honom?


Bedömning & Tankar
Enligt mig finns inget bättre än böcker som bygger på gamla sagor och legender, så Hades borde väl ha passat mig som handen i handsken? Jag gillar själva handlingen och konceptet, men stör mig en hel del på karaktärerna.

Eller kanske inte så mycket på karaktärerna, bara på hur de uppför sig. Jag stannade upp flera gånger under läsningen bara för att jag inte fattade hur de kunde bete sig - har de aldrig hört talas om vanligt folkvett? Men annars så tyckte jag om de flesta av alla karaktärer, speciellt Orion som gör sin debut. Han hade en så härlig personlighet, och trots det mindre triangeldramat så handlade boken inte bara om Helena, Lucas och Orions förhållande. Pluspoäng! ^^

Handlingsmässigt tyckte jag att Hades var bättre än Helena. Att besöka underjorden var riktigt spännande, speciellt eftersom miljön skiftades hela tiden. Kanske inte så roligt för Helena, med tanke på allt hon får uppleva där - men intressant iallafall!

Nu ser jag verkligen fram emot att få läsa sista boken i trilogin Nemesis (eng. Goddess)!! Äntligen ska man få reda på hur allt kommer att avslutas, och lyckliga mig som redan har den hemma!

Trots att böckerna i Starcrossed-serien kan vara ganska långa, så har den en väldigt bra handlingen som bara blir bättre för varje bok! Rekommenderas varmt!

Favoritkaraktär: Orion
Bästa del/scen: Spoiler! [När Helena och Lucas besökte Ödesgudinnorna]

1 kommentar:

  1. Själv tycker jag att Hades är något sämre än Helena, men det är ändå en väldigt bra bok.
    Håller med om att det var bra att det inte bara handlade om triangeldramat mellan Helena, Lucas och Orion. Jag gillar alla karaktärerna och det var bra att en del fokus fanns på de andra också.

    SvaraRadera