torsdag 22 augusti 2013

Burn Mark - Laura Powell

Burn Mark (Burn Mark #1) av Laura Powell
Goodreads

Genre: fantasy, alternativ universe, YA
Sidantal: 416
År: 2012

Handling
In a modern world where witches are hunted down and burned at the stake, two lives intersect. Glory is from a family of witches, and is desperate to develop her 'Fae' powers and become a witch herself, though witch-activity carries a threat of being burned at the stake. Lucas is the son of the Chief Prosecutor for the Inquisition with a privileged life very different from the witches he is being trained to prosecute. And then one day, both Glory and Lucas develop the Fae. In one fell stroke, their lives are inextricably bound together.

Bedömning & Tankar
Som den stora historienörd jag är så kan man säga att Burn Mark lockade mig på flera sätt än bara själva handlingen. Jag ville gärna läsa hur ett system som fanns på medeltiden kunde fungera i en modern värld, och trots att resultatet är lite blodigt så gillade jag boken!

Många är säkert bekanta med häxjakterna i Salem och den spanska inkvisitionen som ägde rum omkring 1500-talet - båda historiska händelser vars mål var att hitta människor som på något sätt var "syndiga" och sedan döma dem för det. I Burn Mark så finns en liknande enhet som faktiskt liknar både poliser och väldigt religiösa personer - deras uppgift är att hålla ordning på alla häxor så att inga "vanliga människor" ska komma till skada. Det var ett väldigt intressant koncept

En sak som jag verkligen gillade med boken var avsaknaden av kärlek mellan Glory och Lucas. Jag trodde från början att boken skulle visa sig vara en typisk paranormal romance - instalove och allt det där - och bara det att det inte var med höjde boken till skyarna i mina ögon! Det är så härligt att läsa något som står ut!

Själva grejen med att alla häxor i häxfamiljer först utvecklar sina krafter i tonåren (oftast över 16 år) och bara om de får det s.k. djävulsmärket, känns väldigt ny och fräsch. Dessutom blev det ganska spännande när det visade sig att spoiler! [att inte bara de med häxblod kunde få djävulsmärket] Handlingen blev väldigt speciell efter att det upptäckes, men om jag skulle skriva vidare nu så skulle alltför mycket om boken avslöjas. Så jag avslutar recensionen här.

Det här är ingen lätt läsning för den känsliga, eftersom det förekommer både våld och blod. Men annars så kan jag tänka mig att många skulle gilla den! Rekommenderas! ^^

Favoritkaraktär: Glory
Bästa del/scen: slutet
Andra delar i serien:
1. Burn Mark
2. Witch Mark

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag väldigt nyfiken på Burn Mark! Gillar också den här typens av böcker. Hamnar direkt på läslistan :)

    SvaraRadera