söndag 12 augusti 2012

Insurgent - Veronica Roth


Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent #2
Sidantal: 525
Förlag: HarperTeen
År: 2012

Övriga fakta
Jag har tidigare recenserat den första boken, Divergent.


Handling
Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable--and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.

Bedömning


Efter att ha fastnat för den första boken Divergent som jag läste förra månaden bestämde jag mig på en gång att jag skulle läsa uppföljaren. Men jag läste några böcker mellan varje bok, eftersom jag ville uppleva lite andra böcker. 


Efter cliffhangern på Divergent hade jag lite spekulationer på vad Insurgent skulle handla om, och en av dem var att berättelsen inte skulle ha något hopp mellan olika tidpunkter. Och det stämde verkligen, boken börjar direkt efter det att Divergent avslutas. Så att säga att det börjar spännande är en underdrift!


Som vanligt är det Tris perspektiv som allt ses från, hennes tankar och känslor man följer under bokens gång. Och jag älskar verkligen på det sättet hon tänker! Både känslosam och något objektiv på samma gång så upplever man Tris som väldigt verklighetstrogen. Roth visar att våra handlingar har konsekvenser, oavsett om de är stora eller små. 


Fick mindre depressionsanfall efter att ha läst vad som händer mellan Tobias/Four och Tris, det passar så bra ihop och så börjar de bråka! Erkänner att det var en stor anledning till att jag läste ut boken så fort, men mitt hjärta slog hårt under de timmarna det tog.


Måste säga att jag blev lite besviken på boken ändå, den tog verkligen inte alls vändningen som jag hade förväntat mig och det gjorde att värdet sjönk lite grann för mig. Hur kunde Four inte se varför Tris gjorde som hon gjorde? Blev väldigt frustrerad på honom, men något av den frustrationen blev mindre i slutet då han åter var den Four vi alla känner och älskar. 


Då är det bara att vänta på nästa bok då, inte för att jag ännu vet när den kommer ut men det borde väl hända nästa år.


Favoritscen: Slutet

Bästa Karaktär: Tris
Citat: "The truth has a way of changing peoples plans"


Betyg


Handling 4/5
Omslag 5/5


Andra böcker i serien:
1. Divergent
2. Insurgent

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar