söndag 27 januari 2019

Länkkärlek - vecka 4

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt intressanta!

Ibland kan det vara riktigt intressant att höra om varför den eller den personen gillar den eller den boken. I artikeln An Anthropologist's Obsession with Outlander förklarar en antropolog varför hon gillar Outlander av Diana Gabaldon. Ni kan läsa artikeln här.

Jag tror att det är en allmän vetskap att det skrivs och syns allt mindre barn- och ungdomsböcker i det offentliga rummet. Men i november 2018 kom nyheten hos Svensk bokhandel att Litteraturkanalen och Bokmyran skulle lanseras, vilket är webbtv-kanaler med inriktning på böcker. Självklart är detta jättekul! Ni kan kolla in Litteraturkanalen här och Bokmyran här.

Finns det någon annan som har ett hat-kärleksförhållande till cliffhangers? För oss som har läst Saga Vol 9 var det slutet en riktig cliffhanger, och den chocken blev ännu större när skaparna bakom den, Brian K. Vaughan och Fiona Staples tog med en paus med serien. Jag förstå att de behöver semester (alla behöver det med jämna mellanrum), men varför just nu?!?! Ni kan läsa mer om deras arbete och paus här.

Tips för att komma ut ur lässlumpar är alltid välkommet!Mike Boyd är en profil på Youtube vars kanal går ut på att han ska lära sig saker. I videon här nedan lär han sig att spinna en bok på fingret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar