fredag 16 mars 2018

Vägen mot nya hyllor #1 | Utrensning

Jag har hintat lite här och där på både bloggen och instagram att jag någon gång ska få nya hyllor. Det har visats att denna "någon gång" är nu ikväll!! Jag var på Ikea förra helgen och beställde ett antal som snart kommer dekorera mitt rum. Vilka det blir får ni se i senare inlägg.

Men då det är så att jag har samlat på mig många många många böcker under åren, bestämde jag tidigt att göra en stor rensning bland dem innan jag fick de nya hyllorna. Det är böcker jag har fått och köpt, böcker jag har tappat intresset för eller lagt ner i källaren för att jag inte har haft plats, men velat läsa den en dag.
   Under denna vecka har jag rensat bland ALLA dessa böcker i källaren och jag blev chockad över hur mycket det var! Det var ett ögonblick jag trodde att jag var klar men kände att jag saknade vissa böcker. Då gick jag ner i källaren och kollade runt tills jag upptäckte att jag hade tre (stora) flyttkartonger kvar. Var bara att fortsätta rensa. Mitt rum var så fullt med böcker till slut att jag hade skapat små gångar mellan säng, dörr och skrivbordsstol där min dator står - överallt annars fanns bokhögar, kassar, tomma och fyllda flyttkartonger och bara en allmän röra.

På flera sätt var det riktigt kul att gå igenom alla böcker jag har haft under hela mitt liv. En stor del av böckerna var från när jag var 12-15 år, vilket var min bokklubbsperiod. Vissa var från mina första år som bokbloggare och då jag jobbade hårt på att bygga min boksamling. Då skaffade jag en många böcker på second hand, mest för att fylla ut mina hyllor med snygga och intressanta böcker. Det skiljer sig verkligen från idag då jag faktiskt fokuserar på att skaffa böcker jag har ett riktigt intresse för.

Med denna rensning gick jag från 10 (stora) flyttkartonger att rensa till 2 (stora) flyttkartonger jag ska behålla. Av det jag rensade ut kommer jag att ge bort en del och en del kommer jag att sälja via min instagram nästa vecka. Håll utsikt!


SNART SÄGER JAG HEJDÅ TILL MINA HYLLOR SOM HAR TJÄNAT MIG TROGET SEDAN 2012!

2 kommentarer:

  1. Passade på att rensa när jag flyttade och som du säger det var riktigt roligt att se bokklubbs periodens böcker igen. Jag sparade faktiskt en del som jag minns att jag älskade då för jag blev allt lite sugen på att läsa om dem och se om det är skillnad nu som vuxen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde samma sak med mina favoriter! ^^ Får se när jag läser dem igen men jag är otroligt sugen på att göra det.

      Radera