måndag 5 mars 2018

Book Haul | fynd från bokrean + RESTORE ME

Den årliga bokrean har kommit och gått och jag har fyndat böcker! Samt skaffat en av årets mest efterlängtade böcker.

Min bokrea förra veckan började vid Akademibokhandeln och avslutades vid Science Fiction Bokhandeln. Tyvärr hittade jag inget som intresserade mig på Akademibokhandeln, men jag hittade tretton stycken på sf-bokhandeln!


IMG_3192

- Shadowshaper av Daniel José Older
Har haft denna på min TBR väldigt länge på Goodreads så blev väldigt glad att jag hittade den. Handlingen låter intressant med själar, konst och familjehemligheter.

- Ash & Bramble av Sarah Prineas
En omtolkning på Askungen och då jag har börjat gilla omtolkningar igen, blev denna den första av flera denna bokrearunda.

- Blood Rose Rebellion av Rosalyn Eves
Denna utspelas i ett aristokratiskt Storbritannien i samhällsklassen Luminates, som alla besitter magiska förmågor, alla förutom Anna Arden. Kanske uppenbart varför jag fastnade för denna bok? ^^


IMG_3189

- Seven Stones to Stand or Fall av Diana Gabaldon
Det här var den första boken jag såg och rusade efter. En novellsamling med berättelser som utspelar sig i Gabaldons Outlander-serien och Lord John-serien. Som det fan av Outlander som jag är var jag bara tvungen att ha denna stora inbundna skönhet!

- All the Birds in the Sky av Charlie Jane Anders
En bok om två karaktärer som växer upp väldigt olika och vid vissa tillfällen träffas, ända tills de är vuxna och måste rädda världen. Fastnade mest för omslaget men handlingen lät inte dålig heller.


IMG_3190

- Freya av Matthew Laurence
En tolkning på nordiska mytologi med gudinnan Freja som lever i modern tid.

- Into the Dim av Janet B. Taylor
När en bok säger tidsresor och Skottland, så säger min hjärna köp! köp! köp!


IMG_3194

- The Paper Magician / The Glass Magician / The Master Magician av Charlie N. Holmberg
En serie om om Ceony Twill som blir lärling till en pappersmagiker. Jag passade på att skaffa hela serien om Ceony då jag känner att jag kommer fastna för den.


IMG_3193

- Serafina and the Black Cloak av Robert Beatty
Kommer ihåg att den här cirkulerade en hel del på Booktube för något år sedan och har varit nyfiken på den ända sedan dess. Hoppas på att den är bra!

- Dreamstrider av Lindsay Smith
Riktigt cool framsida och en handling som centrerar kring en "drömvandrare".

- Reboot av Amy Tintera
Den enda science fiction boken jag skaffade under rean, men gillar bokens koncept med s.k. Reboots som (antar jag) blir till genom att dö och sedan komma tillbaka till liv. Det gör dem starkare och snabbare men mindre känslomässiga. Reboot följer Wren som en dag blir tillsagt att eliminera en annan reboot.


Nu i helgen gick jag tillbaka till SF-bokhandeln efter att jag hörde att Restore Me av Tahereh Mafi hade kommit några dagar tidigare. Har redan läst några kapitel och JAG ÄLSKAR DEN!Puh! Det var alla böcker jag skaffade på rean i år plus restore me! Har ni fyndat något?

4 kommentarer:

 1. Wow, låter som jättemånga spännande böcker! Är så avundsjuk på alla som har nära till SF-bokhandeln. Bor helt klart i fel del av Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är helt klart min stora favorit bokhandel =)

   Radera
 2. Nej jag har inte ens kikat på rean då jag har köppstopp ett tag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du mer beslutsam än mig! Har provat köpstopp några gånger, kan ju säga att de inte ha fungerat på mig xD

   Radera