fredag 26 maj 2017

Sea Glass

Sea Glass av Maria V. Snyder
Serie: Glass #2
Sidantal: 472
Utgiven: 2009
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

34559923301_7e425b86f9_o

Jag gav mig på Sea Glass direkt efter att jag läste ut Storm Glass, vilket passade riktigt bra. Det var inga problem alls att sträckläsa böckerna - snarare blev det som en förlängning av första boken (duh!) eftersom Snyder inte upprepar allt för många detaljer från tidigare!

Opals resa fortsätter i denna omkastande uppföljare där hennes krafter sätter henne i utmaningar och katastrofer. Vem kan hon egentligen lita på? Speciellt knappt någon tror att hon inte talar sanning...

Vad jag absolut älskade med Sea Glass var hur mycket handlingen och karaktärerna hade utvecklats. Läsaren får möte en väldigt förändrad Opal. Då hon var osäker i första boken, är hon nu mer djärv och tar saker i egna händer. I början och mitten av boken har hon svårt att lita på andra, vilket är helt förståeligt då alla (i stort sett) anklagar henne för att ljuga. Det var riktigt hemskt att läsa om hur de som Opal litade på inte trodde på henne - för det är en situation som jag tror inte någon vill hamna i. Vem ska du lita på om du inte kan lita de du håller av?

I min recension för Storm Glass skrev jag om hintarna om ett triangeldrama, men det var som bortblåst nu! Till min stora glädje! Opal och Kade fick utrymme för deras hållande, vilket jag tycker är riktigt fint. Det har lite feel good över sig som gör att jag blir glad när jag läser scener där de två är med. 
   Däremot är jag lite fundersam över vad som egentligen hände med Ulrick. Blev han influerad att byta sin själ med Devlen? Hur var det för honom att hamna i en annan kropp? För det blev verkligen en 360° i jämförelse med hur han var i Storm Glass

Sea Glass bjuder på många fina och roliga stunder. Den är ingen klassisk andra-boken-i-en-serie, där handlingen ofta känns som en språngbräda mellan första och sista boken. Boken står på egna ben och gör att jag vill läsa nästa och sista delen i serien (vilket jag ska göra nu!).


Det bästa med boken: utvecklingen och karaktärerna.
Vad jag blev besviken på: orimligheten hos vissa karaktärer.

Andra delar i serien:
2. Sea Glass
3. Spy Glass
3.5. Shattered Glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar