torsdag 4 december 2014

Spökstaden

Spökstaden av Ransom Riggs (eng. Hollow City)
Serie: Miss Peregrine #2
Utgiven: 2014
Sidantal: 432
Språk: svenska
Betyg: 4/5 stjärnor



Jacob, Emma och alla de andra besynnerliga har nu tillsammans med en skadad Miss Peregrines flytt från sin trygga vistelseort och är på flykt från sina fiender. De hamnar i ett bombslaget London mitt under andra världskriget och ställs inför flera problem de måste lösa, helst innan tiden rinner ut.

Det var i stora drag om vad Spökstaden handlade om och jag kunde nog inte ha önskat mig en bättre uppföljare! Jag tycker att Riggs besynnerliga värld är något av det bästa jag har läst och jag älskar att han utforskade och skrev så mycket om den i Spökstaden. Att den även innehåller lite tidsresande element tycker jag bara är höjde läsupplevelsen (eftersom jag är ett stort fan av tidsresor i allmänhet!).

Återigen så är hela boken dekorerad med härliga kusliga gamla bilder, precis som förra boken! Jag gillar faktiskt att få något visuellt att se på, istället för att jag föreställa mig alla personer, miljöer och djur själv. Inte för att jag har några problem med det, men de fotografier som finns med i boken är så underbara att jag inte kan låta bli att gilla dem!

Och sedan en sak som är väldigt spoilers-ig, så om ni inte har läst boken, markera inte texten under!
[Av någon anledning så hade jag förhoppningen att Jacobs farfar, Abraham, skulle dyka upp i handlingen. Han dök ju upp, men det var i Jacobs dröm. Jag ville att Jacob skulle möta honom i London när de var där någon gång under 1940-talet. Gillade verkligen tanken på att de skulle mötas, för jag kan tänka mig att det skulle ha varit ett så speciellt ögonblick mellan dem!]

Det enda som jag är missnöjd med är att jag inte vet när nästa bok kommer ut! Jag vet inte ens om det kommer ut en bok till, men efter slutet i Spökstaden så känns det faktiskt som om det kommer en, det finns bara inget datum ännu för den. Men fram tills dess att den kommer, prova gärna att läsa den här serien!



Det bästa med boken: miljön och utforskandet av Riggs besynnerliga värld
Vad jag blev besviken på: att jag inte vet när nästa bok kommer!

Andra delar i serien:
1. Miss Peregrines Hem för Besynnerliga Barn
2. Spökstaden

Tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

8 kommentarer:

  1. Förhoppningsvis kommer tredje delen ut nästa år! :D Håller tummarna för att källan är korrekt!

    http://www.sheknows.com/entertainment/articles/1028743/ransom-riggs-interview-author-talks-hollow-city-miss-peregrines-movie-and-book-three

    SvaraRadera
  2. Glad att du tipsar om denna! Den är riktigt fin. Relationerna är så fint skildrade, särskilt Jacob och Emma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet! Älskar deras relation, och jag kommer älska att se hur den utvecklas i senare böcker! :D

      Radera
  3. Ah, längtar galet mycket efter tredje boken! Jag gillade inte första så mycket, då jag mest blev besviken, men andra blev jag väldigt förtjust i :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen en helt annorlunda ton i den, och jag gillade flera element i den andra än i den första. Så får hoppas på att tredje boken blir ännu bättre! :D

      Radera
  4. Har bara läst första ännu så är ivrig på fortsättningen! :D

    SvaraRadera