tisdag 28 oktober 2014

Skola = mindre läsning?

Jag har varit tillbaka i skolan i ca 2 månader nu, och gissa vad jag längtar efter? MER SKOLA! Låter egentligen ganska konstigt när jag tänker på det; jag går ju redan i skolan, hur kan jag då vilja ha mer skola? Förvirrande tanke.
Men det är inte själva skolan jag nog längtar så mycket efter, snarare sällskapet och att känna att jag faktiskt gör något på dagarna igen. Det är en riktigt härlig känsla faktiskt, och jag skulle säkert njuta av den mer om skolan inte gick ut så mycket över min lästid.

När jag kollar på hur mycket jag har läst de senaste månaderna, så kan jag konstatera att jag har läst mindre än under hela tiden sedan jag började blogga för över två år sedan. Och det är faktiskt något som gör mig lite ledsen, för jag älskar ju verkligen att läsa men det känns som om jag har för mycket på gång just nu för att hinna med det. 
Samtidigt som det är så, så känns det som om läsningen magi har försvunnit lite för mig. Jag märkte det först när jag påbörjade min läsning av The Blood of Olympus av Rick Riordan, en bok som jag har längtat efter att få läsa i över ett års tid. Under de första hundra sidorna så kände jag verkligen ingen entusiasm över läsningen, men som tur var så förändrades det. Men det gjorde att jag är lite rädd att påbörja böcker, så framöver kommer jag nog satsa på en hel del omläsningar - bara för att få igång läsglädjen igen. 

Ni som också har mycket med skola eller jobb, hur lyckas ni med er läsning? 


5 kommentarer:

 1. Har lite samma problem, skolan har tagit fruntansvärt mycket av både min blogg- och läslust på sista tiden. Läser mest på kvällarna, men hinner inte mycket ens då ... tråkigt sånt där, men låter bra med omläsningar! Annars kan man ju låta det vara så också - om du har mycket på gång så har du, det måste ju ibte direkt vara sämre :))

  SvaraRadera
 2. Jag har samma problem. Försöker läsa lite på kvällarna och under helgen. Ibland har jag suttit en hel helg och bara läst :)

  SvaraRadera
 3. Jag har samma problem. På min utbildning är det så mycket läsa, läsa, läsa kurslitteratur hela tiden, så även om jag faktiskt skulle ha tiden att läsa emellanåt, så orkar inte huvudet med att läsa mer. :( Sen läser jag förstås ändå, men absolut inte lika mycket som för några år sedan. Jag har märkt hos mig själv att min läslust håller sig vid liv lite bättre om jag läser regelbundet. Alltså att jag inte behöver läsa så mycket, men att jag i alla fall läser en liten stund varje dag, eller varannan eller hur det blir. Går det längre tid emellan så minskar läslusten i samma takt och det blir svårare att plockade upp boken igen.
  Hoppas din läslust kommer tillbaka snart! :)

  SvaraRadera
 4. Det gör jag tyvärr inte. Jag har jobbat galet mycket sen i somras och läsningen har verkligen blivit lidande, jag har tänkt att jag ska läsa om kvällarna men när jag väl kommer hem har jag allt annat att ta hand om och sen är jag oftast så trött att tar jag upp en bok när jag ligger i sängen orkar jag bara läsa någon eller några sidor. Nu läser jag mest på helgerna hemma och på rasterna och mellan våra uppdrag på jobbet. Har märkt att det är otroligt viktigt att hitta en bok som verkligen fångar mig också - som verkligen får mig att vilja fortsätta läsa och längta efter att plocka upp den. På så sätt behåller jag ändå motivationen för läsningen.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar normalt ha precis samma problem, men nu när jag pluggar något jag tycker är ordentligt roligt (Förlagskunskap) och faktiskt inte läser så mycket i skolan (pga ren lathet ärligt talat) så blir riktigt bra läsning en asbra paus från skolan. Jag brukar välja böcker som är spännande eller som jag längtat efter att läsa länge för att få igång lusten igen. Igår kväll började jag läsa "Dash & Lily's utmaningsbok" och skulle bara läsa lite innan jag somnade...100 sidor senare lyckades jag lägga ner boken, hehe.

  SvaraRadera