söndag 10 augusti 2014

Letar efter flera böcker i samma miljö!

Jag har precis läst ut boken Spökstaden av Ransom Riggs (som för övrigt var awesome!) och den fick mig faktiskt att tänka lite på det här med böcker som utspelar sig  i unika miljöer. Det blir en sådan spännande läsupplevelse när man läser böcker som utspelar sig i miljöer som man inte har varit i förut!

Det första som kanske dyker upp i tankarna är alla fantasy-världar som finns i böcker, eller kanske dystopier med hemska framtidsversioner. Men efter att jag läste Spökstaden, som till en del utspelar sig i London under andra världskriget, blev jag otroligt sugen på att läsa böcker i samma tid!

Så nu undrar jag om ni kan tipsa mig om böcker som utspelar sig under andra världskriget? Det spelar ingen roll om det är inom genren contemporary, fantasy eller steampunk - jag är bara ute efter böcker som utspelar under den tiden.

Tack för era tips på förhand! <3

3 kommentarer:

 1. Har inte superkoll på vad du läst, men det som dyker upp är Code Name Verity https://www.goodreads.com/book/show/11925514-code-name-verity?ac=1 inte läst den själv, men verkar riktigt bra! En annan är The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, som jag läste för ett par år sedan och verkligen gillade! :) http://bokpotaten.blogspot.se/2012/02/guernsey-literary-and-potato-peel-pie.html Båda böckerna finns även på svenska.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att den enda boken jag läst om andra världskriget så är Kodnamn Verity. Den är dock alldeles fenomenalt bra, så jag rekommenderar den gärna. Annars läste jag precis In the Shadow of Blackbirds av Cat Winters. Den utspelar sig under första världskriget istället, och har också en del kusliga fotografier. Plus att den var SÅ bra! Fel världskrig, men helt klart värd att läsa. :)

  SvaraRadera
 3. Halloj!
  Kan tipsa om "Om du får det här brevet" av Sarah Blake ("The Postmistress" i original). Utspelar sig under andra världskriget men inte på slagfältet. Mycket bra bok!
  Ha det bra!

  SvaraRadera