måndag 4 april 2016

Vem som helst utom Ivy Pocket

Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp (eng. Anyone But Ivy Pocket)
Serie: Ivy Pocket #1
Sidantal: 397
Utgiven: 2016
Språk: Svenska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

IMG_2454

Det var länge sedan jag skrattade så mycket åt en bok som Vem som helst utom Ivy Pocket. Den är helt enkelt bara för rolig och bedårande! Som läsare kunde jag inte låta bli att dras in i bokens mysterium och att följa Ivys resa.

Boken handlar om tjänsteflickan Ivy Pocket och om hur hon kommer över ett värdefullt diamanthalsband som hon får i uppdrag att ta med hem till England från Paris. Det är ett erbjudande hon inte kan tacka nej till då hon står utan pengar och jobb, det låter dessutom som ett rysligt spännande och enkelt uppdrag enligt Ivy. Men det är många som är ute efter diamanthalsbandet och de tar till alla medel för att få lägga händerna på den.

Som jag skrev i inledningen, tyckte jag att den här boken är en av de roligaste böcker jag har läst på länge och det beror helt och hållet på Ivy själv. Hon har en riktigt härligt personlig och ett självförtroende som inte har några gränser - vilket försätter henne i många underhållande situationer. Ivy kan inte orden "nej" eller "jag kan inte". Istället går hon in i varje utmaning med inställningen att hon självklart kan göra det som behövs göras - som att vara läkare, buddistmunk, kioskromansförfattare eller en prinsessa i ett torn (alla dessa nämns i boken!). Vi behöver helt klart fler personer som Ivy Pocket!

Handlingsmässigt tyckte jag om spänningen och mysteriet med diamanthalsbandet. Även om en hel del grejer var väldigt, väldigt, väldigt uppenbara och jag kunde få lite fnatt på Ivy ibland. Krisp skriver detaljrikt och med illustrationerna blev det en mysig stämning under läsningen.

Vem som helst utom Ivy Pocket är en söt och spännande bok som jag tror bara är början på en fanatiskt serie som kommer bjuda på många skratt. Rekommenderas!


Det bästa med boken: spänningen och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: hur naiv Ivy kunde vara ibland (fast ändå inte).

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Ivy Pocket är en bedårande karaktär!

Andra delar i serien:
1. Anyone But Ivy Pocket (sv. Vem som helst utom Ivy Pocket)
2. Somebody Stop Ivy Pocket
3. Untitled
4. Untitled

Tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar