torsdag 14 april 2016

Last Breath

Last Breath av Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #11
Sidantal: 447
Utgiven: 2011
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

Last Breath

Berättelsen om Claire & Co fortsätter. Vampyrer har börjat försvinna samtidigt som en märklig varelse har upptäckts i Morganville. Vad är det som smyger omkring och varför är vampyrerna så rädda för den? 

Helt ärligt är det inte mycket som skiljer Last Breath från de andra böckerna i serie, men trots det så är den nog en av mina favoriter. Caine går djupare in i världen och tar fram en varelse som är en mardröm för vampyrerna och det skapar en helt annan stämning. Efter flera böcker då vampyrerna har jagat människorna blir vampyrerna själva jagade - det är en intressant tvist.

Det jag gillar bäst är Claires berättarröst och hur berättelsen framförs, även om jag inte direkt föll för de andra berättarrösterna. Dock intressant att få läsa från Amelies perspektiv. Jag tycker om att Claire har utvecklats så mycket genom seriens gång och kan stå mer på egna ben nu än tidigare. Speciellt i Last Breath tycker jag att det märks extra mycket.

Jag tyckte att de första 200 sidorna var något långsamma då de skildrar hur Michael och Eve stressar inför sitt bröllopsplanerande. Men efter det satte handlingen fart och jag satt som klistrad vid boken till sista sidan. Älskade tvisterna i slutet och undrar verkligen hur Caine kommer att fortsätta skriva.

Snart har jag avslutat den här serien (bara 4 böcker kvar!) och jag undrar lite vad Caine kan hitta på under de böckerna... Får hoppas på att de är lika bra som Last Breath var.


Det bästa med boken: tvisterna och karaktärerna. 
Vad jag blev besviken på: segheten i början.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Caine i den verkligen visar vad hon går för som författare!

Andra delar i serien:
1. Glashuset (eng. Glass Houses)
2. Döda flickers dans (eng. The Dead Girls’ Dance)
3. Midnattsgränden (eng. Midnight Alley)
4. Feast of Fools
5. Lord of Misrule
6. Carpe Corpus
7. Fade Out
8. Kiss of Death
9. Ghost Town
10. Bite Club
11. Last Breath
12. Black Dawn
13. Bitter Blood
14. Fall of Night
15. Daylighters

1 kommentar:

  1. Hejsan ! mitt namn är Liza och jag har ett segment på min blogg (iregnet) som heter Mer kärlek åt bokbloggare och det skulle vara väldigt roligt att ha dig med där ! Idén går ut på att en bloggare besvarar 20 st frågor om bokbloggandet och läsandet och jag publicerar de svaren varje lördag. En blandning på en tag och ett gästinlägg typ. Så får dina läsare kanske veta lite mer om dig och så har du chansen att locka nya läsare till din blogg också. Hör gärna av dig om du är intresserad så mailar jag frågorna och lite mer info åt dig ^^ kram !

    SvaraRadera