onsdag 23 december 2015

Just nu har vi varandra

Just nu har vi varandra av Sara Bergmark Elfgren
Illustratör: Maria Fröhlich
Sidantal: 32
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Betyg: 5/5 stjärnor!

Untitled

Den här boken må vara kort men bara för det betyder det inte att den är brilliant! Ett mästerverk om jag någonsin har läst ett.

Just nu har vi varandra handlar om tid. Hur lång tid vi väntar på saker, hur lång tid vissa lever och andra inte, hur vi kan se ut och vara beroende på vilken tid i livet vi är i. På det viset är boken väldigt fascinerande och jag tror verkligen på att det här är en bok som passar för alla åldrar.

Fröhlichs illustrationer är några av de finaste jag har sett på länge och passar perfekt ihop med Bergmark Elfgrens text. Min favorit av henne var livsstegen (och om ni vill veta hur den ser ut, läs boken! Den går inte att missa.) För den är så fin och berörande på samma gång.

Tycker det är lite roligt att den första boken jag läser av Bergmark Elfgren är Just nu har vi varandra och inte Cirkeln (skriven tillsammans med Mats Strandberg). Speciellt då jag har ägt den i något år nu och är inställd på att få den läst innan 2016 är över.

Bergmark Elfgren och Fröhlich imponerar båda två på mig med Just nu har vi varandra och jag är säker på att jag kommer läsa om den många gånger!


Det bästa med boken: budskapet, illustrationerna och texten.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är rent perfektion!

2 kommentarer: