fredag 4 december 2015

Gudar & monster

Gudar och monster av Laini Taylor (eng. Dreams of Gods & Monsters)
Serie: Daughter of Smoke & Bone #3
Sidantal: 586
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Betyg: 5/5 stjärnor!

Untitled

Varför måste alla bra saker få ett slut? Speciellt de bokserier jag har kommit att älska... men trots den ledsamhet jag känner för att den här serien är över, så glädjer jag mig ändå åt att jag har fått läsa den och uppleva dess magi och under.

Gudar & monster är boken där allt avgörs, slutet på kriget mellan chimärer och änglar och vad som kommer hända med Karou och Akiva. Taylor ger allt i boken och avslutar serien med dunder och brak.

På något sätt känns det som om jag inte kan skriva något om Gudar & monster, eftersom det inte skulle göra boken rättvisa. Visst kan jag göra ett försök, men den här boken måste läsas och upplevas för att man ska förstår det jag försöker skriva om.

Taylor skriver på ett väldigt speciellt sätt och även om den är i allvetande form (som jag ibland kan ha lite svårt för) så faller jag hårt för sättet hon skildrar bokens värld. Den är otroligt fantasifull och ibland när jag tror att jag vet vad som kommer att hända, överraskar Taylor mig med någon tvist eller karaktär jag inte har mött förut.

Bokens karaktärer är det inget fel på, de känns realistiska och jag tycker Taylor gör dem rättvisa. Karou är en inspirerande huvudkaraktär som gör allt för att få ordning på sin värld. Zuzanna (som definitivt är min favoritkaraktär!) följer henne genom vått och torrt samtidigt som hon gör de mest fantastiska saker. Akiva tycker jag har utvecklats mycket sedan den första boken och jag gillar honom helt klart som mest nu i sista!

Avslutningsvis så upprepar jag: Gudar & monster tillhör en serie jag långt in i framtiden kommer hålla varmt om hjärtat. Jag kan bara hoppas på att jag inte är den enda.


Det bästa med boken: ehh... allt?
Vad jag blev besviken på: som sagt, den här boken var perfekt så blev inte besviken på något.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Laini Taylor är en författare som skriver perfekta böcker.

Andra delar i serien:
1. Daugheter of Smoke & Bone (sv. Mörk ängel)
2. Days of Blood & Starlight (Drömmar & stjärnstoft)
3. Dreams of Gods & Monsters (sv. Gudar & monster)

Mellanböcker:
2.5. Night of Cake & Puppets

Tack till Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Skall påbörja denna serie ganska snart, denna månad hoppas jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas verkligen att du gillar den! Helt klart en av de bättre serier jag har läst. :)

      Radera