torsdag 19 november 2015

På andra sidan Fågelsången

På andra sidan Fågelsången av Stefan Casta
Sidantal: 330
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Betyg: 2.5/5 stjärnor


Ibland kan jag ha svårt att komma in i böcker där jag inte kan relatera till karaktärerna eller händelserna, vilket i På andra sidan Fågelsången tyvärr hände. Men även om jag hade svårt att komma in i den så kan jag i slutet säga att jag gillade den på ett sätt jag inte trodde att jag skulle göra.

Castras bok handlar om Elina som i början av handlingen precis har med om en bilolycka där hennes styvmor dog. Efteråt försöker hon och hennes pappa klara sig så gott de kan, men det är svårt och de tror båda på att de kan behöva en nystart. Det leder till att de köper ett hus på landet, men när de väl har flyttat in upptäcker de att allt inte står helt rätt till...

Det är väldigt mycket som pågår under handlingen och jag kunde flera gånger känna under läsningen känna att flera saker flöt ut i sanden.

Jag hyllar helt klart Castas språk och skrivsätt! Hur han skildrade Elinas sorg var väldigt påtagligt och det var flera gånger jag bara nickade för mig själv, för att jag kunde känna igen mig i hur han beskrev hennes känslor.

Avslutningsvis vill jag skriva att På andra sidan Fågelsången var en bra bok på sitt sätt, men jag önskar att det hade funnits lite fler förklaringar för vissa saker i handlingen.


Det bästa med boken: Castas språk och skildring av Elinas sorg.
Vad jag blev besviken på: Lite för många trådar i handlingen.

Varför jag rekommenderar den här boken: den berör otroligt mycket och jag tror att många kan känna igen sig i hur Elina känner sig.

Tack till Opal Förlag för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar