torsdag 3 september 2015

Spellcaster

Spellcaster av Claudia Gray
Serie: Spellcaster #1
Sidantal: 389
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor


Claudia Gray är en författare jag har velat läsa mer av under en längre tid, det blev något av en slump att Spellcaster blev den andra boken av henne jag läste. Tyvärr kan jag inte säga att jag blev imponerad, det är alldeles för många klichéer i handlingen för att jag skulle gillade den mer än jag gjorde.

Spellcaster handlar om häxan Nadia som tillsammans med sin pappa och lillebror flyttar till en ny stad. Där stöter hon på Mateo och det slår gnistorna mellan dem vid första ögonkastet. Men allt står inte rätt till i den lilla staden Captive´s Sound och snart måste Nadia och Mateo ta reda på vad som egentligen händer, innan det är försent.

Allt som allt så gillade jag handlingen, för den hade ögonblick då den var riktigt bra. Det var bara den här instalove-biten som gick mig på nerverna. Jag klarar helt enkelt inte av dem! Hur realistiskt är det att bara träffa någon och helt plötsligt få känslor för varandra? De blir som helt besatta av varandra, trots att de är främlingar och inte ens vet varandra namn! Men utöver det, så gillade jag Nadia och Mateo.

Min favoritkaraktär är dock helt klart Elizabeth, av den enkla anledningen att hon var den mest intressanta karaktären. Jag tyckte även om magisystemet som Gray har skapat för serien! Det är riktigt coolt och jag gillade hur Nadia bland annat måste använda minnen för att utföra trollformler. Boken är även lättläst och sidorna bara flög förbi under läsningen.

Trots att jag inte gillade vissa delar med handlingen, så tycker jag att Spellcaster är en okej bok. Jag kommer dock nog inte fortsätta med serien eftersom den inte känns speciellt lockande.


Det bästa med boken: att den var lättläst och stundvis underhållande.
Vad jag blev besviken på: instalove och karaktärerna.

Varför jag rekommenderar den här: för att det säkert finns någon där ute som gillar en mysig bok att läsa.

Andra delar i serien:
1. Spellcaster
2. Steadfast
3. Sorceress

Mellanböcker:
0.5. The First Midnight Spell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar