onsdag 16 september 2015

Miss Mayhem

Miss Mayhem av Rachel Hawkins
Serie: Rebel Belle #2
Sidantal: 273
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Tidigare i år läste jag Hawkins bok Rebel Belle och jag blev helt klart överraskad över hur mycket jag tyckte om den. Nu har jag läst uppföljaren Miss Mayhem och jag är helt klart ett stort fan av serien!

I första boken blev Harper en Paladin med uppgiften att skydda oraklet David, tillsammans med hennes ex Ryan som nu har rollen som trollkarl. Nu i uppföljaren följer läsaren trion när de försöker komma överens, men det finns utomstående krafter som är ute efter Davids förmågor och som vill att han ska arbeta för dem, något som Harper är helt emot eftersom hon har ansvar för David säkerhet.

Jag tycker väldigt mycket om Harper som karaktär eftersom hon i olikhet med andra värderar vett och etikett väldigt högt i sitt liv - det gör henne lite annorlunda i mina ögon. Dock så hindrar det henne inte från att sköta sina plikter som Paladin eller att vara en vän. Hon balanserar sitt liv väldigt bra, med tanke på alla omständigheter. När det kommer till David och Ryan, tyckte jag att bådas karaktär föll lite i Miss Mayhem. Det fanns bristvärdig kommunikation mellan alla i trion, och det påverkade lite av min läsning av boken eftersom jag blev väldigt irriterad på dem.

Men i överlag gillade jag verkligen Miss Mayhem, för den är verkligen en bra bok och väldigt underhållande. Rekommenderas!


Det bästa med boken: berättarrösten och handlingen.
Vad jag blev besviken på: kommunikationen mellan karaktärerna.

Varför jag rekommenderar den här boken: för den annorlunda huvudkaraktären och humorn i handlingen.

Andra delar i serien:
1. Rebel Belle
2. Miss Mayhem
3. Lady Renegades

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar