måndag 7 september 2015

Seraphina

Seraphina av Rachel Hartman
Serie: Seraphina #1
Sidantal: 369
Utgiven: 2012
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!


Att läsa om drakar har alltid varit något jag har älskat, ända sedan jag läste Eragon av Christopher Paolini när jag var omkring 13 år gammal. Under det senaste året har just Seraphina av Rachel Hartman stått ut på olika bokbloggar. Från de recensioner jag har läst var denna bok verkligen något speciellt, och nu när jag har läst den förstår jag verkligen vad de menar - Seraphina är helt klart en bok värd att läsa!

Boken handlar om musikern Seraphina, som har fått ett arbete hos hovmusikern och ska hjälpa till att fixa musiken till när en drakambassadör kommer. Samtidigt ska hon sköta musiklektionerna hon har med prinsessan och hjälper till att lösa mysteriet med mordet på en medlem av kungafamiljen.

Hartman har verkligen lyckats med alla aspekter av berättelsen - det är precis lagom av allt för att jag inte ska sakna något och det jag läste om blev jag helt förälskad i! Seraphina är en helt enastående karaktär som är otroligt facsinerande. Jag älskade hennes "mind garden" och hur hon handskades med allt som hände omkring henne, det är helt klart länge sedan jag läste om en sådan bra karaktär!

Hennes koncept med drakar som kan ta människoform är något jag blev väldigt glad över, för det gav berättelsen en fräsch touch. Det är en av de få gånger jag faktiskt har läst om det, och den enda andra serien jag kan tänka på som har ett liknande tema är Drakväktaren av Carole Wilkinson. Det är i alla fall ett helt otroligt koncept som jag verkligen älskar!

Rachel Hartman har med en enda bok övertygat mig om att hon i framtiden kommer skriva helt fantastiska böcker, speciellt om de är det minsta lika Seraphina. Jag ser verkligen fram emot att få läsa dem och jag kan inte sluta rekommendera den här vackra boken, Seraphina.


Det bästa med boken: Allt!!
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den helt enkelt är en helt fantastiskt bok!

Andra delar i serien:
1. Seraphina
2. Shadow Scale

Mellanböcker:
0.5. The Audition

3 kommentarer:

  1. Om du gillar att läsa om drakar som kan förvandla sig till människor ska du absolut läsa "Talon" av Julie Kagawa. Jag ÄLSKADE den och den dröjer sig fortfarande kvar hos mig trots att det är flera månader sedan jag läste den. Och bokomslaget är det häftigaste som någonsin kommer att tillverkas ... Har ännu inte läst del två, "Rogue", men snart kan jag inte hålla mig längre. :)
    Ska absolut läsa "Seraphina" så småningom för den låter jättebra!

    Ha det bra! Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Åh jag vill verkligen läsa Seraphina. Känns som att alla som har läst den rekommenderar den :)

    SvaraRadera