torsdag 11 december 2014

Sagor från Kobrans Tid: De Älskande

Sagor från Kobrans Tid: De Älskande av Enrique Fernández
Serie: Sagor från Kobrans Tid #1
Utgiven: 2014
Sidantal: 56
Språk: Svenska
Betyg: 3.5/5 stjärnorJag har länge varit ett stort fan av Enrique Fernández och hans böcker. Först på grund av de fantastiska berättelser som han skriver. Den andra orsaken är hans fantastiska bilder. Jag skulle lätt kunna rama upp flera av dem och sätta upp på mina väggar!

Sagor från Kobrans Tid: De Älskande är ett seriealbum som handlar om grymma öden, brutna löften och mystiska personer. Helt klart ett vinnande koncept!

Det jag blev riktigt imponerad av med just det här seriealbumet var att Fernández har fått fram en väldigt speciell känsla med sin berättelse. För ett tag trodde jag absolut att jag läste en saga som var flera tusen år gammal, inte ett seriealbum som var skapat av en författare från 2000-talet. Vilket var riktigt häftigt! Var nog också den första gången jag har känt på det viset; att jag har varit så intensiv i min läsning att jag har levt mig in i berättelsen. 

Men även om jag tyckte att själva berättelsen är hur fantastiskt som helst, så kunde jag till slut inte sluta mina ögon för de väldigt icke trovärdiga händelserna som dök upp lite senare i berättelsen. Det drog ner mitt omdöme för berättelsen en hel del tråkigt nog, men det hindrar mig inte från att älska den ändå!

Enrique Fernández fortsätter att imponera! Och utöver Sagor från Kobrans Tid: De Älskande så rekommenderar jag också hans andra seriealbum jag har läst; Aurore och Den Glädjelösa Ön


Det bästa med boken: illustrationerna och den intensiva berättelsen.
Vad jag blev besviken på: icke trovärdiga händelser. 

Andra delar i serien:
1. Sagor från Kobrans Tid: De Älskande
2. Ingen titel ännu (avslutande del)

Tack till Ordbilder förlag för recensionsexemplaret!

4 kommentarer:

 1. Åh hoppas jag får denna i julklapp bad om ett rec-ex men fick inget :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att du inte fick den som recex :( Hoppas du får den i julklapp! :D

   Radera
 2. Fick hem denna i veckan (vågade av någon fånig anledning inte be om recex - what, why?) - hoppas på att den ska vara lika mysigt ritad som Aurore, inte vågat titta i den än )ska plugga färdigt först, sen jäklar!). Åh, här var det parenteser åt såväl höger som vänster. Vågar inte läsa din recension heller, återkommer när jag läst boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte om illustrationerna i den, även om de skiljer sig något från Aurore och Den Glädjelösa Ön (tror jag iaf. Är inte så säker på vilken metod/material han har använt). Men mysig var den!! Ser fram emot att få höra vad du tycker om den! :D

   Radera