tisdag 23 december 2014

Demonologi för nybörjare

Demonologi för nybörjare av Caroline L. Jensen
Utgiven: 2014
Sidantal: 316
Språk: Svenska
Betyg: 5/5 stjärnor!


Hur kan jag med ord förklara hur perfekt Demonologi för nybörjare är? Hur totalt fullkomlig den är och att den innehåller praktiskt taget allt som gör en bok bra?

Demonologi för nybörjare handlar kort om hur Gud har gått in i väggen och att det håller på att bli uppror mot Satan, och sedan vad som händer i världen under den tiden. Jensen använder skiftande perspektiv i sin text, vilket gör att läsaren får en väldigt bra bild av allt som händer i himlen, helvetet och på jorden. Bland annat får man följa demonen Beelzebub (har ingen aning om hur man uttalar det!), råttan Beatrice och den till syntes helt normala pojken Isak.

Språket är väldigt målande och Jensen använder många uttryck för att verkligen beskriva miljön. Jag älskade speciellt avsnitten då hon beskriv helvetets olika cirklar, eftersom de var så olika. Att hon också har gjort en modern tvist på dem tyckte jag var ett väldigt bra drag, eftersom det blev lite mer 2000-tal då. 

Slutet av boken var väldigt öppet och det kanske är önsketänkande från min sida men det verkade finnas små hintar om att det kan komma en uppföljare. Speciellt med tanke på vad som hände... spoilers!!!

Jensen har skapat en bok som innehåller något för alla! Den flyttar sig fort fram i handlingen, men läsaren får ändå med väldigt många detaljer. Den innehåller många förhållanden med familj och vänner, men hinner ändå med saker som kärlek. Samtidigt så är den rolig och spännande! Som sagt, jag kan fortsätta att lovprisa Demonologi för nybörjare, men det bästa skulle ju ändå vara om ni bara gick och läsa den. Så gör det!


Det bästa med boken: ALLT!! <3
Vad jag blev besviken på: finns inget att bli besviken på när det gäller den här boken! 

Tack till Kalla Kulor Förlag för recensionsexemplaret!

8 kommentarer:

 1. Har inte riktigt varit intresserad av den tidigare, men blir lite smått nyfiken nu när du gett den 5 stjärnor. Ska låna den så fort biblioteket får in den! :)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir över dina fina lovord. :) Och du har helt rätt i dina aningar. En uppföljare är planerad. MVH Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade recensionen! Ser verkligen fram emot uppföljaren! :D

   Radera
 3. Verkar som att man bara måste läsa boken! :D Får se om man kan få till sig den utan att pojkvännen kommer med ett huttande finger och påminnelse om något så dumt som "köpstopp"....

  SvaraRadera