fredag 13 september 2013

2 x Minirec: Stealing Phoenix & Seeking Crystal

Stealing Phoenix (Benedicts #2) av Joss Stirling
Goodreads... 264 sidor, utgiven 2011

Efter att ha läst Finding Sky var jag riktigt nyfiken på vad de andra två böckerna i trilogin skulle handla om. Det visade sig att de handlar om Zed's yngsta äldre bröder, Yves och Xav. Stealing Phoenix är Yves bok. berättad från tjuven Phoenix PoV.

Tyvärr så tyckte jag inte om SP lika mycket som FS. För det mesta tyckte jag själva handlingen var bra, men jag störde mig en hel del på karaktärerna. Som exempelvis Phoenix; hon har under hela sitt liv har levt som tjuv och tagit hand om sig själv. Det borde (enligt mig) ha gett henne en lite mer tuffare attityd, men för det mesta gnällde hon bara hela tiden. Blev ganska tröttsamt efter 100 sidor... Men gillade fortfarande boken tillräckligt mycket för att läsa ut den.
Seeking Crystal (Benedicts #3) av Joss Stirling
Goodreads... 258 sidor, utgiven 2012

Av alla böckerna i serien så var Seeking Crystal min absoluta favorit! Handlingen påminner väldigt mycket om de tidigare böckerna när det gäller all romans, men om man tittar på miljön och alla nya karaktärer så får boken ett helt nytt ljus.
Själva boken utspelar sig i Venedig, Italien - vilket jag absolut bara ÄLSKADE!! Venedig är en av mina favoritstäder (även om jag aldrig har varit där) med alla sina gondoler och mångfaldiga historia.

Som sagt så gillade jag verkligen bokens miljö och karaktärer. Crystal och Xav var så gulliga tillsammans!! Och jag kommer sakna dem så mycket nu när boken och serien är över! ='(


1 kommentar:

  1. För inte så länge sedan läste jag en fantastisk bok!! How to exterminate stupidity heter den. Den påpekar den officiella pessimismens logiska självmotsägelser, räknar upp moderna upptäckter, och bevisar faktiskt att det finns hopp, både om att bli smart och stoppa miljöförstöringen, och om att programmera om sin egen kropp för att anpassa sig till den miljöförstöring som ändå skett innan den stoppas. Det är helt enkelt en sådan jättebra vetenskaplig optimistisk bok som kan få folk att omedelbart sluta försöka ta livet av sig och istället glatt börja fira de vetenskapliga framstegen! Dessutom kostar den bara 149 kronor att beställa från http://litenupplaga.se/1198 och enligt rykten på Pure science Wiki kommer den att säljas ännu billigare på Bokmässan i Göteborg 26 till 29 September, där det dessutom sägs gå att få boken signerad av författaren efter hans tal 14.15 till 14.25 på lördag 28 september!

    SvaraRadera