måndag 11 mars 2013

Anna Klädd i Blod - Kendare Blake

Anna Klädd i Blod (Anna #1) av Kendare Blake
eng. Anna Dressed in Blood (Anna #1)
Goodreads

Genre: fantasy, paranormal romance, YA

Sidantal: 285
År: 2012

Handling

Cas Lowood har ett uppdrag. Han dödar spöken som är kvar på jorden för att mörda människor.

Legenden om Anna Korlov har lockat Cas till Thunder Bay i Kanada. Anna mördades 1958, men hennes vålnad finns kvar i det hus där hon dog och ingen som vågar sig över tröskeln kommer levande tillbaka. Hittills har hon tagit livet av tjugosju ungdomar och det verkar inte ta slut där.

"Anna klädd i blod" kallas hon av traktens invånare och hon visar sig bli Cas största utmaning sedan han tog över rollen som spökjägare efter sin fars död. För hur tar man sig under huden på någon som inte har någon hud kvar, och hur dödar man egentligen någon som redan är död ...? 


Bedömning & Tankar

Anna Klädd i Blod (eng. Anna Dressed in Blood) är en bok som cirkulerade på olika bokbloggar under hela förra året, och självklart väcker det ju ens nyfikenhet om vad som gör denna bok så populär. 

Man kan ju tro av titeln att det kanske är något av en thriller eller skräckbok, och jag är såklart en mes som inte klarar av sådant (blir alltid så jäkla rädd i slutet av filmer när man får se sista scenen, man tror att det ska sluta lyckligt men då dyker det onda spöket upp i bakgrunden och där tar tagningen slut. Ryser bara av att tänka på det!) så jag hade lite tankar på att sluta läsa boken om den blev för läskig. Men den var snarare riktigt spännande istället, och den var bara lite skrämmande ibland - tillräckligt lite för att jag inte skulle kasta ifrån mig boken med ett skrik iallafall. 

Själva karaktärerna är väldigt bra skildrade och de kändes väldigt verkliga, alla hade sina egna personligheter och det var lätt att skilja på dem. Cas är inte direkt den typiska tonårskillen, men han är väldigt intressant på sitt eget sätt. Anna som är spöket Cas jagar var också en intressant karaktär - och med intressant menar jag verkligen intressant. De motsäger varandra hela tiden, de utvecklas och man hade inga föraningar inför slutet (och WOW vilket slut det var!) vilket är något jag verkligen gillar. Totala överraskningar i handlingar idag är ganska sällsynta. 

Det här är helt klart en av de mest spännande böcker jag har läst! Och att äntligen få läsa från en killes PoV är något jag har längtat efter och det är en så annorlunda läsupplevelse att jag bara sträcktläste boken för att få reda på Cas nästa tankar. 

Har inte så mycket mer att säga än att det helt klart är en läsvärd och spännande bok som jag verkligen älskade! Kan inte vänta på att lägga vantarna nästa bok, Girl of Nightmares.

Favoritkaraktär: Cas

Bästa del/scen: Slutet

Citat:
"Jag tror inte att du gjorde något misstag, Cas", säger hon ömt.
"Men kniven..."
"Vi ska få tillbaka kniven. Jag ringer den där pojkens mamma om jag blir tvungen."
Jag stönar. Hon har precis gått över gränsen från cool och tröstande till Töntarnas drottning."

"Land of the Dead? Är det sådant du drömmer om?" frågar hon. "Killen som jobbar med att döda spöken."

"Nej, jag drömmer om pingviner som bygger broar. Fråga mig inte varför."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar