torsdag 23 november 2017

The Ship of the Dead

The Ship of the Dead av Rick Riordan
Serie: Magnus Chase and the Gods of Asgard #3
Sidantal: 423
Utgiven: 2017
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_3050

Jag får alltid lite ont i hjärtat varje gång en serie kommer till sitt slut. Men på samma gång är det härligt att se hur en av sina favoritförfattar utveckla världar och komma med nya idéer.

Den sista boken i serien om Magnus Chase står de nordiska gudarna inför Ragnarök. Lokis är reda att segla med Nagelfar och det är upp till Magnus, Samirah, Alex och de andra att stoppa honom.

Något som Riordan går djupare in i The Ship of the Dead är karaktärernas bakgrunder, vilket senare i berättelse spelade en stor roll. Alex, Halfborn, Mallory och Thomas Junior (T. J.) är alla väldigt olika och jag gillar verkligen det. Det är också lite intressant att läsa om hur de alla är från olika tidsepoker och på olika sätt visar konflikter från deras egen tid. Ex hur T. J. kämpade i Amerikanska inbördeskriget och hur Mallory dog på Blodiga fredagen. En hel del historia från lite varstans helt enkelt. ^^

Utan tvekan är min favoritkaraktär Alex. För de som inte vet är Alex genderfluid, vilket innebär att hens kön varierar. Ofta brukar Alex utropa vilket kön hen är och vilket pronomen hen vill bli kallad. Förutom att Alex är den första karaktär jag har läst om som är genderfluid, är Alex också så himlans cool! Jag älskar hens personlighet och hur kaxig hen är, samtidigt som det finns ett otroligt djup i Alexs personlighet.

The Ship of the Dead är helt klart en fantastisk tillägg till Riordans lista av böcker med omtolkningar av mytologier. Även om temat med en quest börjar kännas lite uttjatat vid det här laget så gör karaktärerna och spänningen att jag läser vidare.


Andra delar i serien:
1. The Sword of Summer
2. The Hammer of Thor
3. The Ship of the Dead

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar