tisdag 5 december 2017

Julbloggsstafett 2018: Lucka 3

(Detta inlägg blev försenat pga tekniska problem. Förlåt!)

För att bringa lite julkänslor här på bloggen är jag i år med i Sofies bokblogg's Julbloggsstafett och jag har fått äran att "öppna" tredje luckan!


Temat för stafetten är Bäst i bokhyllan och en bok som rätt nyligen hittade hem till mig men som redan är en stor favorit är The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic av Leigh Bardugo.

För mig är julen en tid som kan inspirera både glädje och sorg, men det är helt klart en högtid där känslorna är många och att de ligger på ytan mer än någon annan tid på året. När jag läste The Language of Thorns fick jag precis den känslan, eller åtminstone något liknande. ^^

The Language of Thorns är en novellsamling med 6 sagor som utspelar sig i Bardugos Grisha-värld. Den är rikt illustrerad med bilder som växer för varje sida du bläddrar tills du i slutet av varje berättelse har ett heluppslag med en komplett bild. Sara Kipin heter illustratören och det är något med sättet hon bygger upp sina bilder - det är en detalj i taget, det får ta sin tid och de är både vackra och läskiga.

Samlingen är skriven som folksagor, vilket jag fastande otroligt mycket för. Det är till och med skrivet från vilket del av Bardugos värld de kommer ifrån, och det visas i berättelserna i små detaljer och miljöer. T ex hur When Water Sang Fire som utspelar sig i Fjerda och har ett stort vattentema.

Min absoluta favorit är The Too-Clever Fox som handlar om räven Koja och hur han överlistar alla för att överleva, tills det kommer en jägare till skogen. Det som gör att jag gillar den här så mycket är mörk och twistad berättelsen är, men även hur den går in på djupet med karaktärerna och vad som definierar dem alla.


För er som följer bloggstafetten kan ni kolla in C.R.M. Nilsson som publicerade den 2:a luckan och Hanneles bokparadis som publicerade den 4:e luckan.

4 kommentarer:

  1. Låter spännande, särskilt det där med illustrationerna!

    SvaraRadera
  2. Den låter fin, tack för tips! :)

    SvaraRadera
  3. Åh, den blir jag riktigt nyfiken på. Tycker mycket om Leigh Bardugos sätt att skriva!

    SvaraRadera