tisdag 14 november 2017

Roar

Roar av Cora Carmack
Serie: Stormheart #1
Sidantal: 380
Utgiven: 2017
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

IMG_3016

Under de senaste månaderna har böckerna för mina olika bokcirklar varit lite... upp och ner. Vissa står ut men det har inte varit något som jag kan säga WOW! om direkt. Roar följer i samma spår även om jag tror att uppföljaren kan bli riktigt bra.

Aurora är arvingen till kungadömet Pavan. Alla monarker innan henne har alla haft förmågan att kunna kontrollera stormar som deras land härjas av - det vill säga, alla utom Aurora. För att bevara hemligheten är det uppgjort att hon ska gifta sig med en prins från ett annat kungadöme, någon som har kraften och som kan dölja bristande förmåga. Men Aurora hör rykten om ett sätt att få kraften att kontrollera stormar - genom att fånga en.

När en har läst många böcker inom en genre blir det lätt att vissa händelser blir klichéer, varav Roar har en hel del av. Men det finns ändå en del överraskningar som jag gillade väldigt mycket. Jag fastnade för hela konceptet med personer som kan kontrollera stormar (brukar typ alltid gilla den typen av koncept) och hur Cormack utvecklar Auroras karaktär. Men även för hur vissa saker började som klichéer men som Cormack gjorde en egen tvist av.

Aurora är en karaktär full med överraskningar. I början upplevde jag henne som blyg och osäker på sig själv, men med varje ny miljö visas en hel ny sida hos hennes karaktär. Det var verkligen så att ju mer jag läste om henne, desto mer gillade jag henne.

Kanske lite spoilervarning på detta, men det händer en hel del i slutet som inte får något avslut. Detta gör såklart att min hjärna går igång och föreställer allt som kan hända. (Rätt typiskt för mig faktiskt.) Jag har till exempel några teorier om berättelsens fiendens identitet och hur kärleksdramat kommer avslutas (vet iallafall vem jag hejar på).

Roar är en bok med en del klichéer men med en tvist av Cormack. Spänningen stiger ju närmare slutet läsaren kommer och lämnar sedan läsaren (iallafall den här läsaren) med en önskan om mer mer mer!


Andra delar i serien:
1. Roar
2. Rage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar