onsdag 8 mars 2017

The Ruby Circle

The Ruby Circle av Richelle Mead
Serie: Bloodlines #6
Sidantal: 348
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_2749

Det är galet att jag lyckades läsa ut den här serien på ungefär en vecka - en vecka! Det känns lite udda att jag har läst ut hela serien på den tiden, eftersom jag oftast brukar variera min läsning mer och inte köra serie-läs-maraton. Men samtidigt gjorde det att jag hade allt fräscht i minnet och inte behövde tänka mycket på att minnas.

Sydney och Adrian gifte sig i slutet av Sllver Shadows men livet som gifta är inte riktigt vad de föreställde sig. Alkemisterna är fortfarande efter dem och för ögonblicket är dem i säkerhet i Court, men de börjar känna hur det inte är vad de vill med sina liv. Sökande efter Jill pågår utan mycket framgång och efter en ledtråd dyker upp ryker både Sydney och Adrian ut för att försöka hitta henne - men kommer de hinna i tid?

Något jag blev imponerad över med boken är hur Mead knyter ihop (typ) alla plotlines från hela serien. Vissa karaktärer kommer tillbaka och jag gillade blandningen av dem - det blev många spännande situationer på grund av det. Dessutom älskade jag upplösningen och hur Sydney hanterade situationen i slutet, det var i stort sett vad jag har längtat efter att läsa om ända sedan första boken!

Att läsa om förhållanden mellan karaktärer, speciellt de som har ett förhållande över flera böcker, är alltid intressant. För ett förhållande är i ständig utveckling och Mead visar det tydligt med Adrian och Sydney. I The Ruby Circle står de inför flera utmaningar, både personliga och som par, och jag gillar att det deras utveckling känns naturlig. De möter problemen tillsammans och stöttar och värnar om varandra - vilket gör dem till ett av mina favoritpar någonsin, just för att de har det mellan sig.

Jag skrev i min recension för The Fiery Heart att jag hade svårt att bestämma vilken av Meads serier, Vampire Academy eller Bloodlines, som jag tycker bäst om. Nu när jag har läst ut båda borde jag kunna svara på den frågan - men det är jättesvårt! Jag gillar båda två, fast på olika vis. Med Vampire Academy gillar jag vänskapen mellan Rose och Lissa, romansen mellan Dimitri och Rose samt spänningen som genom hela serien. Med Bloodlines gillar jag Sydney och Adrians förhållande, att jag får en djupare inblick i världen Mead har byggt upp samt att det alltid är något på gång. Så det får bli mitt svar; båda serierna är bra och de är båda bland mina favoritserier.

Allt som allt gillar jag vad The Ruby Circle handlar om och hur den fokuserar så mycket på relationer och . Utan tvekan en av mina större favoriter i serien och en värdig avslutning.


Det bästa med boken: återigen, Sydney och Adrian! <3
Vad jag blev besviken på: att jag inte fick något svar på lagen för "måste ha en levande familjemedlem för att behålla tronen" (eller hereditary law i serien). Vad var resultatet av den röstningen egentligen?

Andra delar i serien:
1. Bloodlines
2. The Golden Lily
3. The Indigo Spell
4. The Fiery Heart
5. Silver Shadows
6. The Ruby Circle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar