söndag 29 november 2015

En riktigt bra bok jag läst 2015

Bild: Sofie Nordquist
Jag är med i julkalenderbloggstafetten som Sofie ligger bakom och temat för i år är att alla som är med ska berätta om "En riktigt bra bok jag läst 2015" - som inläggets rubrik säger. ^^
     En riktigt bra bok jag har läst i år är Carry On av Rainbow Rowell.

Det var förra året jag läste min första bok av Rowell, vilket var Eleanor & Park. En riktigt bra historia och fint skriven var den. Efter det har jag läst hennes böcker Fangirl och Landline, vilka har gjort att Rowell har blivit en av mina stora favoritförfattare och det ledde till att jag lite automatiskt köpte hennes senaste bok precis när den kom ut, vilket var Carry On.

Carry On är en bok vars ursprung finns i Fangirl, där huvudkaraktären Cath skriver fanfiction på en bokserie som handlar om Simon Snow som är trollkarl och går på en skola för magiker. I Fangirl fick jag som läsare en inblick i Simons liv (eller i alla fall Caths version av den) och fastnade riktigt mycket för honom och hans rumskamrat Baz som är vampyr. Dock är det först i Carry On som dessa karaktärer får en riktig röst och en chans att visa vad de går för.


I mina tankar så handlar Carry On väldigt mycket om att acceptera andra och världen omkring oss, vilket är ganska viktigt oavsett vad. I början av handlingen tyckte jag att både Simon och Baz hade väldigt svårt för det, men ju fler sidor jag läste i boken desto mer såg jag hur de började acceptera varandra och sig själva. Till slut nådde de en punkt där de faktiskt var otroligt lyckliga och jag som läsare befann mig lite som på moln av den.

Något jag också tänker på när det kommer till Carry On är att även om någon har en jobbig tid eller har haft eller kommer att ha, så kommer det att bli bra till slut. Se bara vad som händer för Simon efter att Spoiler! [han hade vunnit striden. Han fick en härlig pojkvän och förlorade sina magiska krafter, vilket han faktiskt blev lycklig av. Att han också sedan fick lite drakanatomiska delar på köpet behöver vi inte tänka på...] Simon blev lycklig i slutet och jag är ganska säker på att Baz blev det också, och om två karaktärer i en bok kan bli lyckliga, vad hindrar någon av oss från att uppnå samma sak?

Glöm inte att kolla in boken Sofie skrev om tidigare idag (här!) samt vilken bok Ljusletaren kommer skriva om imorgon kl 7. Glad advent! 


21 kommentarer:

 1. Tack för ditt fina boktips/ kram

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att det finns en bok om Simon och Baz, det visste jag inte! Blev nyfiken på den, eftersom jag läste Fangirl och gillade den mycket. :)
  Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer läsa boken och gilla den så mycket som jag gjorde. :)
   Var kul att vara med!

   Radera
 3. Svar
  1. Tack själv för att du kom förbi. :)

   Radera
 4. Jag gillade Carry On riktigt mycket. Den lyckades på något sätt leva upp till alla min förväntningar, samtidigt som den också inte alls var vad jag väntade mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Rowell kan verkligen det här med att skriva och överraska sina läsare. :)

   Radera
 5. Jag har nyss upptäckt Rowell, läste nyss hennes Attachments och älskade den! Ska se om jag får läst något mer av henne, har Landline hemma i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du fortsätter läsa hennes böcker! :D

   Radera
 6. Läste ut den igår och jag älskar älskar Simon och baz! Så fina tillsammans

  SvaraRadera
 7. Rainbow Rowell står på min TBR - lista. får kanske flytta upp henne

  SvaraRadera
 8. Ser fram emot denna! Älskade Eleanor & Park - tyckte in att Fangirl var särskilt bra, men jag tror att Carry on är mer min grej :-) Tack för tipset!

  SvaraRadera