söndag 16 juni 2013

Stacking the Shelves [38] Där rök mitt förbud!


Börjat hos Tynga's Reviews så handlar Stacking the Shelves allt om att dela med sig av de böcker man har fått, lånat från biblioteket eller någon vän, köpt i en butik eller online, recensionsexemplar eller kanske visa upp någon e-bok som man råkat ut för under veckan som gått!

Som rubriken antyder så har jag nu brutit mitt förbud mot att låna böcker. Men jag har en alldeles utmärkt ursäkt för det! Det var nämligen så att jag i Tisdag blev väldigt deprimerad av en bok som jag hade väldigt höga förhoppningar på, och för att göra mig glad igen gick jag till biblioteket. Och gissa vad? Det fungerade! Var på så mycket bättre humör efteråt! Fast jag överdrev kanske lite när det gäller antalet böcker jag lånade...


Som sagt så blev det en liten hög. 7 lån från bibblan och 5 recex från Harlequin och Rabén och Sjögren. Fast om man tänker på det så är det inte så mycket; jag har redan läst 3 av dessa böcker, 4 stycken är seriealbum (och därav ganska snabblästa) sedan återstår bara 5 böcker jag enkelt kan läsa ut på några dagar! 
Yay för positivt tänkande! ^^Den Femte Vågen (The Fifth Wave #1) av Rick Yancey
Har hört så mycket bra om den här boken så mina förväntningar är just nu jättehöga! Men kommer dock vänta någon månad med att läsa den eftersom recensionsdatumet är i Augusti.

Mörkrets Profetia av Maggie Shayne
Egentligen ingår Mörkrets Profetia i en serie, men det går att läsa hennes böcker separat om man vill. Vilket jag gör! :PDe Odödligas Regler (Edens Blod #1) av Julie Kagawa
Jag har tidigare tyckt att de nya omslagen till den här serien inte var så snygga, men nu har jag faktiskt tänkt om! I verkligheten är de verkligen fina och jag kan enkelt tänka mig att ha de följande omslagen i samma stil! Dock har jag redan läst den här på engelska, men jag kommer nog läsa den en gång till innan jag går vidare med The Eternity Cure. Läs min recension på boken här.

Tyst av Hannah Harrington
Av alla böckerna jag fick från Harlquin är Tyst den jag ser mest fram emot att läsa! 

Alice i Zombielandet (Berättelsen om Underlandet #1) av Gena Showalter
Återigen en bok som jag har läst på engelska men inte skrivit recension på. Jag tror att jag kommer läsa den svenska versionen och sedan slå ihop böckerna till en enda recension. Och här är alla böcker som muntrade upp mig tidigare i veckan!

När jag lät dig gå (If I Stay #2) av Gayle Forman
Vad får en att må bättre än att äntligen kunna avsluta en serie? ^^

Älskar - Hatar av Jenny Downham
Vad jag har förstått ska den här boken ha en lite komplicerad handling, men med tanke på att det är en ungdomsbok är nog ryktena lite överdrivna. Får se vad jag tycker om den!

Cinder (The Lunar Chronicles #1) av Marissa Meyer
Jag läste ut Cinder inom 24 timmar från det att jag hade lånat den. Och det måste ju säga något om hur mycket jag faktiskt gillade den!Ankomsten av Shaun Tan
Ett seriealbum utan text är något nytt för mig, så jag är väldigt nyfiken på vad jag kommer att tycka om den. 

Amulett bok 1-3 av Kazu Kabuishi
Jag hade ingen aning om att dessa seriealbumen ens existerade förrän jag hittade dem i en bokhylla på biblioteket. Men jag var sugen på lite lättläst så alla de 3 första albumen fick följa med mig hem! 

Oj! Blev ganska många böcker den här veckan. Kanske dags att börja tänka om mitt lån- och köpförbud. Hur brukar ni göra? Har ni kanske en budget eller håller ni ut och bara skaffar de böcker ni verkligen vill ha? Tips uppskattas!

4 kommentarer:

 1. Jag säger att jag inte får köpa mer böcker men sen sitter man vid datorn sufar runt lite, skriver listor sen plötsligt är det böcker på väg hem till en fast man har en miljon böcker att läsa ut. Jag är fullkomligt hopplös..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan som ett beroende! Men ett bra beroende :P

   Radera
 2. Shaun Tan <3 Hoppas du gillar Ankomsten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag med! Har hört så många bra saker om just Ankomsten, så mina förväntningar är på topp. :D

   Radera