onsdag 5 juni 2013

3 x Minirec: Månen jagade mig dagen innan

I Heart You, You Haunt Me av Lisa Schroeder
Goodreads... 227 sidor, utgiven 2008

Det spelar ingen roll hur många gånger jag läser en bok skriven på vers - varje gång grips jag tag och mina känslor misshandlas tills tårarna bara rinner. Och I Heart You, You Haunt Me är inget undantag!

Det bästa med boken var helt klart språket Schoeder använder. Det är så vackert! Jag tyckte att bokens handlingen på något sett är sorglig och romantisk på samma gång. Att förlora någon nära är aldrig lätt, och när man får läsa om hur Avas pojkvän i formen av ett spöke hemsöker henne så undrar jag - är det bättre om någon är borta för alltid eller om någon kommer tillbaka, men inte på samma sätt som förut. 

Som sagt, en väldigt känslosam bok som jag varmt kan rekommendera!
The Day Before av Lisa Schroeder
Goodreads... 307 sidor, utgiven 2011

Hur ofta vill man inte bara komma bort från livet under en dag och bara vara för sig själv? Kanske träffa någon trevlig person och ha roligt några timmar? Det är det som händer med Amber och Caden första gången de träffas.

Om det är en sak jag verkligen gillade med The Day Before så var det hur man fick följa Amber och Cadens relation från första början. Den är så annorlunda i jämförelse med andra jag har läst om, och trots att det är lite instalove tema över det så kändes det inte på det viset. Efter att ha läst ut boken, så kändes det nämligen som om de hade känt varandra hur länge som helst. Och jag gillade verkligen det!

Det är nog dags att börja läsa lite fler versböcker som inte är skriva av Lisa Schroeder. Inte för att de inte är bra, men jag vill gärna utforska andra författares förmågor med att skriva vers. 
Moon Called (Mercy Thompson #1) av Patricia Briggs
Goodreads...324 sidor, utgiven 2006

Ibland är det ju så att en bok kan vara hur spännande som helst, men att man kanske inte känner något för karaktärerna och inte direkt bryr sig om vad som händer med dem. För mig så var den här boken på det viset. Trots den packade och spännande handlingen, så vara karaktärerna alldeles för platta för att jag skulle gilla boken. 

Med tanke på hur Moon Called visade sig att vara, så är jag fundersam om jag ska fortsätta med serien. Kanske någon gång i framtiden då jag inte har något bättre för mig, men för ögonblicket är jag inte direkt så sugen på det.


2 kommentarer:

  1. Är lite osäker på Moon Called nu, tror den åker ner på min att läsa lista bara för det :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade ju ganska höga förväntningar på den. Blir lite ledsen för att jag inte tyckte att den var bättre. :(

      Radera