onsdag 26 september 2012

Smärta som heter väntan/längtan

Alla har väl befunnits sig i den där situationen där man har läst en bra bok av en författare och sedan bara längtar efter nästa... men du är tvungen att vänta över ett år på den. Det är väl ett sådant tillfälle som kallas för ödets nyck. Inte så roligt men de förekommer.

Speciellt blir det bara ännu värre när boken avslutas i en cliffhanger. Symtomen som kan beskriva ett sådant tillstånd är förstummad, sorg samt känslan av att vilja strypa författaren för att hen utsätter en för sjukdomen som heter bokförälskelse.

En av mina lösningar skulle vara att uppfinna en tidmaskin och åka till något år då alla böcker inom serien har kommit ut, för att senare åka tillbaka hem och avnjuta dem med en termos varm choklad.

Många säger att man inte ska säga, sms:a, maila, skriva brev eller blogga (bara att välja vilket som) när man är frustrerad, arg eller ledsen för att risken finns att man ångrar sig senare. Då finns det inget sätt att ta tillbaka det man har sagt, men jag tycker att om man kan tänka tillräckligt bra vid de tillfällena så kan man skriva ett litet inlägg för att beskriva sina känslor. Det skadar iallafall inte någon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar